22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen élmény az olvasás!

22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen élmény az olvasás!

Mindenkinek van a gyerekkorából olyan könyvélménye, amivel a nyári szünetben találkozott, és ami mély nyomot hagyott benne, netalán még az olvasást magát is megszerettette vele egy életre. Ilyen élményekben gazdag nyarat kínál minden olvasni tudó gyereknek a könyvtár nyári olvasás kihívása.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kondriné Varga Kornélia, a gyerekkönyvtár munkatársának fejéből pattant ki a kihívás ötlete, hogy miért is ne lehetne egy kis motivációt adni a legkisebb olvasóiknak a nyári könyvfaláshoz. Ahogy kérdésemre bevallotta, számára Erich Kästner A két Lotti című regény volt az első ilyen emlékezetes nyári olvasmánya, amit felnőtt fejjel később többször is újraolvasott, és még ma is úgy gondol rá vissza, mint a könyvre, ami miatt megszerette az olvasást.

A kihívásban résztvevő gyermekek számára mindenesetre nincsen előírva semmilyen lista, hogy melyik könyveket kell elolvasniuk a vakációban, csak az a kikötés, hogy annyi könyvet fogyasszanak el a nyári szünetben, ahány évesek, és legyen köztük egy állatos vagy egy utazós, nyaralós regény.

A kihíváson való részvétel feltétele, hogy legyen olvasójegye az olvasni vágyónak. Ha ez még nincs, a gyerekkönyvtárban ingyen lehet olvasójegyhez jutni, úgyhogy ez nem lehet akadály egy jelentkező számára sem. Az akció regisztrációs lapját a könyvtárosoktól lehet elkérni, illetve ezeket már kitöltve szeptember 13-áig lehet leadni majd ugyanott, a gyerekkönyvtárban, ahol egy kis meglepetéssel is fogják várni a kihívás sikeres teljesítőit.

Az akciónak nagy sikere van, hiszen elvileg csak június 17-én indul, de már eddig is nagyon sokat jelentkeztek, olyanok is, akik még nem iskolások, de már olvasnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email