22_03_29_erdmost_nincskep

Sport- és diáknappal búcsúztak a tanévtől

22_03_29_erdmost_nincskep

Sport- és diáknappal búcsúztak a tanévtől

Sport-, illetve diáknappal búcsúztatták a tanévet a Vörösmarty gimnázium diákjai szerdán és csütörtökön.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Június 12-én különféle sportágakban próbálhatták ki magukat a gimnazisták: a focipályán egymást követték a labdarúgó mérkőzések, az udvaron és a tágas folyosón felállított asztaloknál pingpongoztak a diákok, sokan neveztek a röplabda- és kosárlabda-mérkőzésekre, vagy épp a lézerlövészetre.

Az ötödik-nyolcadik osztályosok a kidobós bajnokságban mutathatták be ügyességüket, gyorsaságukat. Volt, aki az udvari tornaszereken erősített, sakkozott, vagy a különféle bemutatókat figyelte. Hatalmas sikere volt a Face Team Magyarország sportszínház akrobatikus kosárlabda show-jának, és sokan érdeklődtek Farkas Krisztián és tanítványai dzsúdóbemutatója iránt is.

Mint Pásztory Ildikó testnevelés szakos tanár tudósítónknak elmondta, az év végi sportnapnak nagy hagyománya van már az iskolában. Céljuk, hogy minél több sportággal megismerkedjenek a diákok. A munkaközösség-vezető hozzátette: a sportnap összehozza az iskola diákjait, segít levezetni a tanév végi feszültséget, fáradtságot, és hozzásegíti a diákokat ahhoz, hogy jó élményekkel kezdjék meg a nyári szünetet a gyerekek.

Június 13-án az iskola diákönkormányzata várta változatos programokkal a fiatalokat: kvízbajnokság, NipponZengo bemutató, karaoke, just dance (táncos koreográfia utánzása), szabadulószoba, filmklub szerepelt a programban.

– Iskolánkban hagyomány, hogy az évzáró előtti utolsó nappal a diákok rendelkezhetnek. Minden évben más programot szervezünk, az igényekhez igazodva – mondta tudósítónknak Maróti Zsolt magyar-történelem szakos tanár, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus, aki nemcsak a szervezésben segítette a diákokat, hanem a kvízjátékot is összeállította, illetve vezette. A vetélkedőnek nagy sikere volt: a kilenc versenyző csapatnak sokan drukkoltak a díszteremben. A kvíz nemcsak műveltségi, hanem humoros kérdéseket is tartalmazott – kiválasztásuknál az is szempont volt, hogy a csapattagok együtt, összedolgozva tudják megoldani őket.   

Szűcs Klára Réka, a DÖK alelnöke tudósítónknak elmondta: sokat dolgoztak ezen a rendezvényen, jó érzés volt látni, hogy a programok sikeresek, és sokan részt vettek rajtuk. Mint megtudtuk tőle, a diákönkormányzat nagyon aktív az intézményben, hetven tagjuk van, akik szívvel-lélekkel végzik a rájuk bízott feladatokat. A 2019/2020-as tanévre egy kétnapos nyár végi DÖK-táborban készülnek majd fel a diákönkormányzat tagjai. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen addig még egy hosszú-hosszú vakáció vár a VMG, no meg a többi iskola diákjaira.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email