22_03_29_erdmost_nincskep

Júniustól jegyezhető a Magyar Állampapír Plusz

22_03_29_erdmost_nincskep

Júniustól jegyezhető a Magyar Állampapír Plusz

Június 3-tól jegyezhető a minden eddiginél kedvezőbb hozamot biztosító, egyszerű konstrukciójú, könnyen elérhető és adómentes Magyar Állampapír Plusz – jelentette be Varga Mihály az új megtakarítási formát bemutató sajtótájékoztatón.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: az új állampapírral az egész ország jól jár, nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti.

A Magyar Állampapír Plusz az egyik legbiztonságosabb befektetés, emellett magas, öt év alatt összességben 27,35 százalékos hozamot biztosít, amely a magyar családok jövedelmét növeli és a hazai gazdaságot erősíti – emelte ki Varga Mihály.

Mint mondta: a konstrukció évről-évre növekvő hozamot kínál, fél év után 3,5 százalékot, egy év után 4 százalék kamatot fizet, majd a kamat évente fél százalékponttal növekszik, így az ötödik év végére eléri a 6 százalékot. A miniszter emlékeztetett, hogy a június elsejét követően kibocsátott lakossági állampapírok, így a Magyar Állampapír Plusz után sem kell kamatadót fizetni.

A MÁP Plusz emellett rugalmas is: a kamatforduló napjától számított öt munkanapon keresztül 100 százalékon, azaz veszteség nélkül visszaváltható az addig elért kamatokkal együtt, de az év bármely más napján is hazavihető 99,75 százalékos árfolyamon. Varga Mihály kitért arra is, hogy az új termék bevezetésével még kiegyensúlyozottabbá válik az államadósság finanszírozása is, hiszen a lakosság az állam szempontjából megbízható befektető. A lakossági állampapíroknak köszönhetően a tavalyi év végére az államadósság devizaaránya a 2010. évi 52%-ról 23%-ra csökkent, így jelentősen csökkent az ország külső sérülékenysége.

A belföldi finanszírozás növekvő arányát a hitelminősítők is kedvezően ítélik meg, ezt már a februári felminősítések alkalmával is kiemelten pozitív tényezőként vették figyelembe. A MÁP Plusz elérhető lesz a Magyar Államkincstár és a Magyar Posta kirendeltségein, a lakástakarék-hálózaton keresztül, valamint várhatóan a kereskedelmi bankok fiókjaiban, és lehetőség nyílik online-jegyzésre is.

Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: megtisztelő feladat a Fundamenta számára, hogy a Magyar Állampapírok közvetítésében komoly szerephez jut a 2000 fős, kiválóan képzett, a termékből külön is vizsgát tett, MNB engedéllyel rendelkező, országos személyi bankár hálózatuk. A cég legfontosabb hozzáadott értékének azt nevezte, hogy városon és vidéken egyaránt az ügyfelek otthonába viszik el az új állampapírral kapcsolatos információkat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email