22_03_29_erdmost_nincskep

Gyermeknap, nagyszülőkkel

22_03_29_erdmost_nincskep

Gyermeknap, nagyszülőkkel

Rendhagyó Oma, Opa, Enkelkinder gyermeknapot tart az Érdi Német Kultúr Egyesület szombaton, tíz órától az Érdligeti kempingben. A rendezvényre szeretettel várják a nagymamákat, nagypapákat, szülőket, no meg a gyerekeket, hagyományőrző és a régi időket felidéző programokkal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyermeknapot a Bethlen Gábor Alap támogatásával szervezi az Érdi Német Kultúr Egyesület az Érdligeti kempingben, a Fürdő u. 4. szám alatt.

Táncház, kézműves foglalkozás, dal-, mondóka- és körjátéktanulás, illetve a régi játékok felelevenítése szerepel a programok között. A helyszíni „mini múzeumban” régi fotók, használati tárgyak gyűjteményét nézhetik meg a látogatók. A felnőttek feleleveníthetik azokat az időket, amikor még a régi tárgyakat használták szüleik, nagyszüleik, a gyerekek pedig kitalálhatják, hogy mire használhatták ezeket.

A szervezők örömmel fogadják, ha a látogatók is hoznak a családban még fellelhető régi fotót, tárgyat, amit a gyerekek megismerhetnek. A mamák, papák beülhetnek a mesesarokba, hallgatóságuk megismerheti gyermekkoruk mindennapjait, szép emlékeit. Aki szeretné, megoszthatja a családjában történt vidám és szomorú eseményeket, elmesélheti, milyen régi konyhai receptek vannak még a családban az ősök hagyatékából, és hogy élnek-e még a heti étrend régi hagyományai.

A szervezők szeretettel várnak minden német nemzetiséghez kötődő családot, és más érdeklődőt is.

A bográcsban készülő ebéd miatt kérik, a látogatók június 6-ig jelezzék részvételi szándékukat a 30-833-5727-es vagy a 30-336-4003-es számon.

 

                                                                                             

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email