22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: méltó győzelemmel zárta a szezont az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: méltó győzelemmel zárta a szezont az Érdi VSE

Hazai pályán 3–1-es győzelemmel zárta az NB III Nyugati csoportjának 2018/2019-es küzdelmeit az Érdi VSE, amely a Komáromot múlta felül az Ercsi úton. Ezt követően az érdiek T. Mészáros András polgármestertől vehették át az ezüstérmeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Puskás Akadémia FC II-vel folytatott versenyfutást az ezüstérmes Érdi VSE mögött a harmadik helyért küzdő Komárom VSE, amely ennek megfelelő elánnal kezdte a meccset: előbb Kenesei jobboldali beadása nem talál társat, majd Hajba Tamás ugyancsak jobbról betett labdáját Végh Tibor elől szedte fel Kertész Ferenc.

Az első percek után a hazaiak is belendültek, Mojzer György és Pál Szabolcs is ígéretes helyzetbe került, de nem tudott élni a lehetőséggel.

Aztán a tizenötödik percben Csiszár Zoltán felívelését csúsztatták tovább az érdi támadók Kollega Krisztián elé, aki egy csellel két embert vert át, ziccerben viszont nem lőtt, hanem önzetlenül passzolt az üresen érkező Mojzer Györgynek, aki hét méterről bombázott a kapu közepébe (1–0).

A következő percek nem a helyzetekről szóltak, majd a 25. percben Pintér Nikola súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a vendégek kispadja előtt, s sajnos nem is tudta folytatni a találkozót, helyén Gera Dávid folytatta egy kisebb szerkezetváltással.

Aztán Kenesei Krisztián révén a vendégek is helyzetbe kerültek, de a rutinos csatár balról, kissé kiszorított helyzetből fölélőtt. Az érdiek is próbálkoztak, Melczer Vilmos jobboldali szabadrúgásáról Bozsoki Imre centikkel maradt le, így ezt könnyedén védte a vendégek kapusa, Szabó Marcell, akinek nem sokkal később újabb dolga akadt, hiszen Melczer ezúttal a bal oldalról fordult kapura, lövését pedig a rövidre vetődve védte a komáromi hálóőr.

A játékrész hajrájában egy érdi szöglet után a kipattanót Gera Dávid szedte össze, visszatett labdáját Melczer gyönyörűen fejelte a hosszú alsó sarok felé, ám Szabó ezt még a kapufára tolta, onnan viszont épp az érdi középpályás elé pattant vissza, aki az üres kapuba gurított (2–0).

A félidő utolsó momentuma egy komáromi helyzet volt, Schiller Patrik balról, ballal csak a kapufát találta el.

A második játékrészben mindkét együttesnek meg voltak a lehetőségei, az érdieknek akadt ugyan több, mégis a Komárom szépíteni tudott egy óra játék után, amikor Hajba Tamás kapott labdát az érdi tizenhatoson belül, majd a kapufa segítségével talált be (2–1).

A vendégek “öröme” azonban nem tartott sokáig, hiszen három perccel később Koós Gábor középről, távolról belöbbölt szabadrúgását Mojzer György csúsztatta a hosszúba (3–1), visszaállítva ezzel a kétgólos különbséget.

3–1 után a kétgólos Mojzer György helyére Pintér Olivér érkezett, aki ezen a mérkőzésen debütált az NB III-as csapatban.

A Komárom ezt követően nyomott az újboli gólért, amelyhez a 72. percben közel is állt, de Hajba Tamás laposan betett labdájára hiába érkezett tökéletes ütemben Kenesei Krisztián, Kertész óriási bravúrt bemutatva hárította a közelről leadott lövést. A túloldalon is akadtak események, negyedórával a bajnokság és a mérkőzés vége előtt előbb Kollega Krisztián cselei után a kapufa mentette az érdi támadó lövését, majd Melczer kísérletét Szabó Marcell szedte össze.

Az utolsó percekben elszabadultak az indulatok, a komáromiak teljesen feleslegesen egymás után kétszer is megrúgták Melczer Vilmost, majd a dulakodás után – melyben az érdi középpályás nem vett részt, hiszen ápolták – érthetetlen módon sárga lapot kapott.

Az utolsó percekben pedig Pál Szabolcsot Bálint Ábel váltotta, aki Pintér Olivérhez hasonlóan bemutatkozott a harmadosztályban.

A hátralévő percek nem hoztak változást, az érdi helyzetek mellett a vendégek elvétve jutottak csak el a hazai kapuig, az Érdi VSE pedig 3–1-es győzelemmel és ezüstéremmel zárta a 2018/2019-es idényt.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy rendkívül jó erőkből álló Komáromot le tudtunk győzni. Az első tíz percben a Komárom dominált, kicsit fel kellett pörögnünk, mert tudtuk, hogy mindent megtesznek a győzelem érdekében, hiszen a bronzéremért küzdöttek. A tizedik perc után felvettük a ritmust, meg is szereztük a vezetést és onnantól kezdve végig kézben tartottuk a meccset – értékelt ezúttal Ebedli Zoltán, asszisztens-edző. Az Érdi VSE utánpótlás-vezetőjeként is dolgozó Ebedli kiemelte továbbá, hogy Pintér Olivér és Bálint Ábel is bemutatkozhatott.

– Vannak olyan mérkőzések, amikor a labda nem úgy pattan, ahogy mi szeretnénk, ez is ilyen volt. Apróbb hibáinkat remekül használták ki az érdiek. Volt néhány furcsa játékvezetői ítélet is, amiről nem azt mondom, hogy döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét – bár a harmadik gól lesgyanús volt –, de mindenképpen borzolta a kedélyeket. Kicsit dekoncentráltak voltunk, ennek dacára viszonylag sok helyzetet ki tudtunk alakítani, sajnos ezekből sokat ki is hagytunk. Összességében azonban nem vagyok elégedetlen, mert ha tavaly valaki azt mondja, hogy idén az NB III-ban negyedik helyen végzünk, akkor azt megmosolyogtuk volna – nyilatkozta Bozsik Péter, a Komárom VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE-nek kilenc év után búcsút int Ország Péter, aki legrégebbi játékosként búcsúzott el az egyesülettől.

– Kilenc év nagyon hosszú idő, főleg a mai labdarúgásban. Sikeresnek mondanám ezt a kilenc évet, hiszen hatszor dobogón végeztünk, volt két aranyérem, három ezüst- és egy bronzérem. Nagyon jó társaság, amelyet nagyon nehéz itthagyni, de sajnos az élet ilyen és néha búcsúzni kell – fogalmazott Ország Péter, akinek ezúton is sok sikert kívánunk az élet minden területén. A távozó jobbhátvéd kedvenc pillanatai közül kiemelte az NB III-as bajnoki címet hozó szezont, amikor a Dorog elleni ki-ki mérkőzést az ő fejesgólja döntötte el az érdiek javára.

– Nehéz mérkőzés volt, mert kellett motiválni a srácokat. Ezúttal Ebedli Zoltán tartotta a mérkőzés előtti értekezletet és pont azt mondta, hogy a csapatot nem kell motiválni, mert tudjuk magunkat motiválni. És ez látszott a játékunkon, jó pálya volt, feküdt nekünk a csúszós talaj, de talán nyerhettünk volna több góllal is – mondta el az érdiek csapatkapitánya, Kertész Ferenc, aki Ország Péter távozásáról is beszélt.

– Peti a jobbkezem, ha lehet így fogalmazni, hiszen csapatkapitány-helyettes is. Borzasztóan nehéz a búcsú. Ha jól emlékszem, régebb óta van itt, mint én, hiszen őt akkor igazoltuk, amikor én felkerültem a felnőtt csapathoz. Remélem a jövőben sokat fogjuk látni az érdi sporttelepen – tette hozzá.

NB III, Nyugati csoport, 30. (utolsó) forduló
Érdi VSE–Komárom VSE 3–1 (2–0)
Érd, 250 néző. V: Rúsz Márton (Nagy Petra, Balla Levente)
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. (Gera D., 31. perc) – Koós, Májer, Melczer – Kollega, Mojzer (Pintér O., 68. p.), Pál Sz. (Bálint Á., 88. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Komárom VSE: Szabó M. – Hajba, Katona A., Koronczai, Módi  (Kiss K., 69. p.)– Schiller, Végh B., Végh T. – Bán, Kenesei, Tóth P.
Vezetőedző: Bozsik Péter
Gól: Mojzer (15., 63. perc), Melczer (43. p.), ill. Hajba (60. p.)

Az NB III, Nyugati csoport 2018/2019-es kiírásának ezüstérmes csapata:
Balázsovics Máté, Bálint Ábel, Bogdán Erik, Borek Norbert, Bozsoki Imre, Csiszár Zoltán, Gera Dávid, Honti Attila, Kalmár Domonkos, Kelemen Patrik, Kertész Ferenc, Kollega Krisztián, Kónya Benjámin, Koós Gábor, Májer Gergő, Melczer Vilmos, Mojzer György, Nagy Endre, Németh Gábor Vince, Ország Péter, Pallagi Botond, Pintér Nikola, Pintér Olivér, Végh Dominik
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Asszisztens-edző: Ebedli Zoltán
Technikai vezető: Molnár László
Masszőr: Antal Tamás

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email