22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden szúnyoggyérítés Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden szúnyoggyérítés Érden

A PMG Szúnyogkontroll Konzorcium május 28-án, a napnyugta utáni időszakban végzi a szúnyogok földi kémiai irtását. A készítmény a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, és a környezetet sem károsítja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, amely a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel, valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással.

A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV. A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, és a környezetet sem károsítja.

A földi kémiai védekezést május 28-án, a napnyugta utáni időszakban végzik. (Tartaléknapok: május 29-30.)

Az önkormányzat a méhészeket külön is értesíti a földi kémiai irtás időpontjáról. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email