22_03_29_erdmost_nincskep

Hol lehet szavazni vasárnap Érden?

22_03_29_erdmost_nincskep

Hol lehet szavazni vasárnap Érden?

Május 26-án vasárnap reggel 6 és este 7 óra között Érden negyvennyolc szavazókörben adhatja le szavazatát 54.555 érdi választópolgár az európai parlamenti választásokon. Mutatjuk, hol tájékozódhat a lakcíme szerinti szavazókörről az, aki nem találja az NVI korábban kiküldött értesítőjét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Nemzeti Választási Iroda a választás helyéről és idejéről április elejéig kiküldte az értesítőket, de ha ezt nem találja, akkor arról, hogy melyik szavazókörben szavazhat, érdeklődhet:

-a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ahol a lakcím alapján kikereshető a szavazókörünk,

– az erd.hu oldalon az utcajegyzék letölthető arra kattintva,

– a Helyi Választási Irodában (Érd, Alsó utca 3. I. emelet 114. szoba, tel: 0623-522-383 vagy Alsó utca 1. I. emelet 125., tel: 0623-522-326, e-mail: valasztas@erd.hu),

– illetve vasárnap mindegyik szavazókör szavazatszámláló bizottságánál megtalálhatóak lesznek az utcajegyzékek, így ők is útba tudják igazítani azt, aki nem tudja, melyik szavazókörhöz tartozik.

A szavazásra érvényes fényképes személyazonosító okmányokkal kell menni, ami lehet:

– lakcímkártya és új típusú személyi igazolvány

– lakcímkártya és útlevél

– lakcímkártya és jogosítvány

– régi, papír alapú személyi igazolvány (, ami lakcímkártya nélkül is érvényes).

Fontos azonban, hogy ezek az okmányok érvényesek legyenek. Mint arról korábban mi is hírt adtunk, május 25-én (szombaton) 8-14 óra között és május 26-án (vasárnap) 6-19 óra között a kormányablakok és okmányirodák nyitva lesznek a személyazonosító okmányok cseréje és kiállítása érdekében, így Érden (Budai út 8.) és környékén: Tárnokon (Fő u. 42.), Diósdon (Szent István tér 1.), Százhalombattán (Szent István tér 5.), Budaörsön (Szabadság út 134.) és Törökbálinton (Munkácsy Mihály u. 79.) is. 

Ha a szavazás napján nem tud megjelenni a lakóhelye szerinti szavazóhelyiségben, mert egészségi állapota (pl. kórházban van), fogyatékossága vagy fogva tartása (pl. előzetes letartóztatás, szabadságvesztés) ebben megakadályozza, mozgóurnát kérhet. Ehhez kérelmet kell leadnia személyesen vagy írásbeli meghatalmazással rendelkező meghatalmazott útján a Helyi Választási Irodába május 24-én 16 óráig, vagy már a szavazás napján 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz . Bővebb információt erről ITT találhat.

Ha állandó lakcíme alapján máshol szavazna, de átjelentkezett Érdre szavazni, akkor az 5. szavazókörben, a dr. Romics László Eü. Intézményben adhatja le szavazatát.

Az érdi szavazókörök listája:

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email