22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: világbajnokkal erősített az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: világbajnokkal erősített az ÉRD

Hivatalos közösségi oldalán jelentette be az ÉRD női kézilabda csapata, hogy Szabó Edináéknál folytatja pályafutását a világbajnok brazil jobbszélső, Alexandra do Nascimento.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A női kézilabda NB I 2018/2019-es kiírásának góllövőlistáján harmadik helyén végző, az Alba Fehérvár KC színeiben 24 találkozón 175 gólt jegyző, ezzel a 200 találattal a gólkirálynői címet kiérdemlő érdi Krpez-Slezák Katarina, illetve a dunaújvárosi Szekerczés Luca mögött záró Nascimento a 2016/2017-es idényben mutatkozott be a világ legerősebb bajnokságának számító magyar élvonalban.

A 2012-es évben a világ legjobb játékosának választott jobbszélső válogatott szinten tagja volt a 2013-ban világbajnoki címet nyerő brazil együttesnek, melynek színeiben több mint 160 mérkőzésen 665 gólt jegyzett, emellett a Pánamerikai Játékokat négyszer, a Pánamerikai Bajnokságot hatszor nyert.

A 2011-es vb-n 57 góllal a torna legeredményesebb játékosa lett, emellett az athéni, a pekingi, a londoni és a számára hazai, riói olimpián is részt vett.

Klubszinten a brazil Guarulhostól került 2003-ban az osztrák HYPO Niederösterreichhoz, amellyel sorozatban tizenegyszer hódította el az osztrák bajnoki címet és az osztrák kupát is.

Ezután a román HCM Baia Mare (Nagybánya) csapatánál két szezon alatt egyszer Román Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Ezt követően a Váci NKSE-hez, korábbi trénerének, Németh Andrásnak az együtteséhez igazolt, ahonnan egy idény után távozott, Fehérváron pedig két szezont töltött.

A 37 éves brazil a női kézilabda NB I-ben, illetve Magyar Kupában eddig 71 találkozón 430-szor volt eredményes – még a 2003/2004-es szezonban a magyar bajnokságban is elinduló HYPO színeiben tíz meccsen 32 gólt jegyzett.

Alexandra do Nascimento pályafutása nagy részében jobbszélsőként szerepelt, ám az elmúlt időszakban, Székesfehérváron megmutatta, átlövőként is lehet rá számítani.

Az ÉRD korábban bejelentette, hogy Mosonmagyaróvárról leigazolta szlovák-magyar kettős állampolgársággal rendelkező balszélsőt, Bízik Rékát, valamint az MTK-tól a magyar válogatott balátlövőt, Termány Ritát. Távozókkal kapcsolatban csupán a francia Bresthez hazatérő balszélsőről, Coralie Lassourceról tudni.

Az ÉRD korábban számos játékosával hosszabbított szerződést, így Janurik Kinga, Kisfaludy Anett, Kiss Nikolett, Tóth Gabriella és Julie Foggea is marad Szabó Edina együttesében, ahogy a gólkirálynő Krpez-Slezák Katarina is. Mellettük Marketá Jerábková, Jovana Kovacsevics, Jelena Lavko, Schatzl Natalie és Szabó Laura is élő szerződéssel rendelkezik, azaz maradnak a klub alkalmazásában.