22_03_29_erdmost_nincskep

Magas részvételi arányra számít a Fidesz

22_03_29_erdmost_nincskep

Magas részvételi arányra számít a Fidesz

Jövő héten itt az európai parlamenti választás, a Fidesz országjárása hamarosan véget ér. Kedden este dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára tartott lakossági fórumot Diósdon, "Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!" címen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az államtitkár szerint bár 2014-ben csak 28,97%-os volt a részvételi arány az európai parlamenti választáson Magyarországon, de idén ez sokkal több magyar embert meg fog mozgatni, hiszen a közvélemény-kutatásokból az derül ki, hogy a lakosság 80%-a egyetért abban, hogy az illegális migrációt meg kell állítani.

Dr. Völner Pál előadásában emlékeztetett rá, hogy amikor Orbán Viktor miniszterelnök először hozta szóba a migráció problémáját 2015-ben a Parlamentben, az ellenzék kinevette, hogy miről beszél.

-Ehhez képest jelenleg is tömegek állnak készenlétben Afrikában és Ázsiában is, akik elsősorban nem azért jönnek, hogy dolgozzanak, hanem a szociális ellátások vonzzák őket. Közben meg az Európai Unió folyamatosan szankciókon gondolkodik, hogy mivel sújthatná azokat az országokat, köztük Magyarországot is, akik próbálják védeni a saját és Európa határait – mondta el az államtitkár.

-El kell választani egymástól a menekültügyet és az illegális bevándorlást, ami nálunk megtörtént. Minden, ami illegális, az tilos. Ha 17 illegális afgán bevándorlót ki akarunk toloncolni, akkor ne ugorjon a nyakunkba az ENSZ-től kezdve az összes Soros-szervezet, hogy ezt nem lehet megcsinálni, mert akkor gyakorlatilag védtelenné válunk, és mindenki bejön és azt csinálhat, amit akar – folytatta.

Dr. Völner Pál előadásában kifejtette, 2010 óta hogyan alakult Magyarországon a gazdasági és a politikai élet, valamint hogy milyen pontokon feszült egymásnak a magyar és az európai uniós párbeszéd. Példaként hozta fel, hogy jelenleg az Európai Bizottság tiltott állami támogatásnak akarja minősíteni a babaváró hitelt. Ugyanakkor, egy lakossági kérdésre válaszolva hangsúlyozta:

– A kérdések 95%-ban megegyezik az álláspontunk az Európai Unió vezetőivel, és ezekben együtt haladunk. A migráció egy fontos kérdés, amiben nem vagyunk közös nevezőn, de nem lépünk ki az Unióból, hanem egy erős 1/3-ot kell létrehoznunk, ami garantálja, hogy a nemzetállamok maguk dönthessenek ennek kezeléséről a továbbiakban is.

A telt házas fórumon részt vett dr. Bacsa Márta Ilona, a Diósdi Fidesz csoport elnöke, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is, aki szintén hangsúlyozta, hogy sorsdöntő választás előtt állunk, ezért okosan kell ikszelnünk május 26-án.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email