22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Kovács Bence kötöttfogású ob-ezüstérmes

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Kovács Bence kötöttfogású ob-ezüstérmes

Második helyen végzett a III. Honvéd Kupán – mely egyben a kötöttfogású országos bajnokság is volt – Kovács Bence, az Érdi Spartacus SC 55 kilogrammos birkózója.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az U23-as korosztályban Európa-bajnoki ötödik helyezett Kovács Bence a legkisebb súlycsoportban szerepelt, ahol a dél-zselici Kovács Budát, a két ceglédit, Horváth Csabát és Kecskeméti Dávidot is technikai tussal verte, de a REAC-os Gazdag Krisztián legyőzte őt, így Kovács nyakába ezüstérem került.

A 87 kilósoknál érdekelt, főként szumóval foglalkozó Délceg József a selejtezőben a kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok, ötszörös magyar bajnok honvédos Lőrincz Viktorral találkozott, aki esélyeshez méltóan legyőzte az érdit és később a súlycsoport győztese lett. Délceg ugyan a vigaszágon továbbment, de ott vereséget szenvedett a Sziget SC-s Szabó Patriktól, ezáltal tizedik helyen zárt.

A gyermek, diák I-es és serdülő korosztályok Kiskunfélegyházán léptek szőnyegre a közel 350 fő részvételével rendezett Kiskun Kupa szabadfogású nemzetközi versenyen. Mivel nem minden súlycsoport szerepelt a kiírásban, ezért csupán az érdiek hat birkózója mérette meg magát.

Közülük a gyermek korosztályban Narancsik Levente (26 kg) és Jakab Roland (30 kg) bronzérmes, Kiss Alex (32 kg) hetedik lett. A diák I-ben Jakab Dániel kiválóan szerepelt, s a 46 kilogrammosoknál ezüstérmes lett, míg Narancsik Bence 35 kilóban a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg. A serdülő lányoknál induló Baljer Roxána pedig az 54 kilogrammosok mezőnyében a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Eredmények
III. Honvéd Kupa, 2019. évi kötöttfogású országos bajnokság, Simon János Kosárlabdacsarnok, Budapest
55 kg:
Kovács Bence 2.
87 kg: Délceg József 10.

Kiskun Kupa, egyéni szabadfogású nemzetközi verseny, Kiskunfélegyháza
gyermek
26 kg:
Narancsik Levente 3.
30 kg: Jakab Roland 3.
32 kg: Kiss Alex 5.
diák I
35 kg:
Narancsik Bence 5.
46 kg: Jakab Dániel 3.
serdülő
54 kg:
Baljer Roxána 3.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email