22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: ezüstérmes az Érdi VSE!

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: ezüstérmes az Érdi VSE!

Miután az Érdi VSE végig dominálva győzött 3–1-re a Pápai Perutz FC otthonában, a III. Kerületi TVE 3–0-ra kikapott a THSE vendégeként és a PAFC II gól nélküli döntetlent játszott a Csepellel, az érdiek előnye behozhatatlan lett a második helyért!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagy lendülettel vetette bele magát a Pápai Perutz FC elleni mérkőzésbe az ezüstéremre hajtó Érdi VSE, amely az első pillanatokban nagy nyomás alá helyezte a hazai kaput, azonban a pápai kapusnak, Szigeti Ákosnak nem kellett játékba avatkoznia.

Igaz, ezt követően a sárga-kékek is lendüleletbe jöttek, ezt viszont nem tudták kihasználni, sőt, a tizenötödik percben Pál Szabolcs jobboldali beadásánál Koós Gábort buktatták, amiért büntetőt ítélt Móri Tamás, de Melczer Vilmos büntetőjét Szigeti Ákos hárította.

Bő húsz perc elteltével továbbra is nyomtak a vendégek, Pál Szabolcs és Pintér Nikola összjátéka után utóbbi szépen ment az alapvonalig, majd a második hullámban érkező Gera Dávidhoz passzolt, aki ballal fölétekert. A túloldalon viszont egy szemfüles beadás után Jurik Patrik hajszállal maradt le a labdáról, s ugyan beleért, de nem tudta helyezni.

A 37. percben aztán megszerezték a vezetést a vendégek, amikor egy távoli szabadrúgás után Pál remekül lépett ki, majd vette át a labdát és pöccintett a kapuba Szigeti mellett (0–1).

A szünet előtt egy szöglettel felérő szabadrúgás után Kertész Ferenc bravúrja is kellett Császár Attila helyzeténél, aki a kipattanót azonban kézzel paskolta kapuba, így nem tudott egyenlíteni a vendéglátó, míg a túloldalon Pintér Nikola Melczer Vilmos passzából jutott ziccerig, de élesen belőtt labdája nem talált kaput.

A fordulás után az érdiek Koós Gábor szabadrúgása és Kollega Krisztián távoli lökete által veszélyeztettek, míg a hazaiak az agresszív játékuk mellett egy szabadrúgás révén jutottak el az érdi kapuig.

A 63. percben meguduplázta előnyét az érdi együttes, amikor Mojzer György remek cselekkel ment egészen az ötösig, ahonnan jó ütemben továbbított az üresen érkező Gera Dávidnak, aki pedig nem hibázott (0–2).

Öt perccel később egy szövevényes támadás végén Mojzer György, Pál Szabolcs és Gera Dávid összjátéka után a balon érkező Kollega Krisztián elé került a labda, aki szépen ellőtte a hosszút (0–3).

A hajrában Kelemen Patrik kétszer is remekül cselezte be magát az alapvonalig, az elsőt nem tudta kapura húzni Mojzer György, míg a másodikat fölélőtte.

Az utolsó percekben “szépített” a Pápa, amikor Kalmár Domonkos hazaadása pontatlan volt Kertésznek, s utat talált a kapuba (1–3), beállítva ezzel a végeredményt.

Az Érdi VSE győzelmével, a III. Kerületi TVE THSE-Szabadkikötő elleni 3–0-s vereségével, illetve a Puskás Akadémia FC II Csepel FC elleni gól nélküli döntetlenjével az érdiek előnye behozhatatlan lett a második hely megszerzéséért (mint ismert, azonos pontszám esetén a több győzelem rangsorol, ezt a mutatót pedig a Kerület és a PAFC II sem tudja már felülmúlni a hátralévő három fordulóban).

– Uraltuk a játékot az egész mérkőzés folyamán, a végén volt itt ez a szerencsétlen gól, ami zavart okozott, de a három pont nem forgott veszélyben. Jó pályán játszottunk, ami nagyon fontos számunkra, ez is hozzájárult a jó játékhoz. Gratulálok a fiúknak és mindenkinek, aki hozzásegítette a csapatot az ezüstérem megszerzéséhez. Tavaly harmadikak lettünk, idén másodikak, tehát bízunk benne, hogy ha meg lesz a megfelelő háttér, akkor jövőre fényesebb is lehet ez – mondta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Reális eredmény született, gratulálok az Érdnek, minőségben jobb csapat, egész évben jobb volt nálunk, a pontszám nem hazudik. A mai játékoskereteket összehasonlítva ennyi volt is benne. Persze, az én szemszögemből nézve lehetett volna szorosabb is, de egy reális eredmény született. Az öngólt is egy pozitívumnak veszem, hiszen a letámadásunkkal hibára kényszerítettük a védőket. Tudni kell és nem panasz, hanem tény, hogy kilenc játékossal edzettünk a héten, így ifisták játszottak az utolsó huszonöt percben, ez tartást kell, hogy adjon, mert az Érd ellen dominálni tudtunk tíz percet mindkét félidőben – fogalmazott Lengyel Ferenc, a Pápai Perutz FC vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb május 19-én lép pályára, amikor az FC Nagykanizsát látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 27. forduló
Pápai Perutz FC–Érdi VSE 1–3 (0–1)
Pápa, 150 néző. V: Móri Tamás (Rigó Martin, Nagy Alex)
Pápai Perutz FC: Szigeti – Baldauf (Szabó Zs., 63.), Nagy T., Császár, Tóth L. (Péter K., 75.) – Jurik (Mogyorósi, 80. p.), Ivancsics, Iványi – Hanzl, Benecz, Szilágyi
Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Kónya, Pintér N. (Kalmár, 59. p.) – Kollega (Kelemen, 70. p.), Koós, Melczer (Végh D., 80.) – Pál Sz., Mojzer, Gera D.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Kalmár (90. – öngól), ill. Pál Sz. (37. perc), Gera D. (63. p.), Kollega (68. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email