22_03_29_erdmost_nincskep

A kultúrák összecsapásáról beszélgettek Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

A kultúrák összecsapásáról beszélgettek Tárnokon

A Fidesz országjáró politikai fórumának újabb állomása a tárnoki Heinrich Antal Házban volt szerdán, ahol Kopor Tihamér képviselő, író legújabb könyvének témájáról Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel tartottak beszélgetést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Teltházas rendezvényt tartottak a nemrég megújult tárnoki Heinrich Antal Házban. Az est vendége Kopor Tihamér önkormányzati képviselő, író és Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő volt. A beszélgetés aktualitását az adta, hogy nemrég jelent meg Kopor Tihamér A chip – amikor a rémálom a valóság című krimije, melynek témája a bevándorlás okozta konfliktushelyzet.

– Kopor Tihamér már korábban is járt nálunk Végvár című könyvével, aminek hasonló volt a témája, mint a most bemutatott könyvnek: ez a menekültkérdéssel, a jelenlegi, aktuális európai kérdéssel foglalkozik. A vendégünk pedig Georg Spöttle, aki biztonságpolitikai szakértőként tudja megerősíteni illetve megcáfolni mindazokat a felvetéseket, amik például a könyvben, az író részéről vagy éppen a lakosság kérdéseiben megfogalmazódnak – mondta el a rendhagyó könyvbemutató kapcsán Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere.

Az eseményen Aradszki András országgyűlési képviselő is köszöntötte a résztvevőket. A közönség részleteket hallgathatott meg a könyvből, amely ugyan egy fikciós krimi, de a különféle jelenetek valóságalapjáról Georg Spöttle mondta el tapasztalatait.

– A könyv arról is szól, hogy mi lenne, ha ugyanaz a helyzet alakulna ki, mint Berlinben, Brüsszelben, Párizsban, amikor a kultúrák összecsapnak, amikor a Közel-Keletről, Észak-Afrikából betelepült, itt élő muszlim fiatalok megpróbálnak beilleszkedni ebbe a társadalomba, úgy, hogy közben nem fogadják el a társadalmi normáinkat. Nem fogadják el azt, hogy a mi kultúránkban például egészen másképp ismerkednek, másképp bánnak a nőkkel és ebből kialakulnak olyan konfliktusok, amiket sajnos gyakorlott rendőrként például Németországban gyakran tapasztaltam, amikor migránsok úgy szólnak egy lányhoz, ahogy az nem ildomos. Ha esetleg a nő visszaszól, akkor fizikálisan is megtámadják, agyba-főbe verik. Sajnos a rendőr kollégák nagyon gyakran találkoznak ilyen esetekkel – emelte ki a biztonságpolitikai szakértő, aki azt is elmondta, hogy a legutóbbi statisztikák szerint 2018-ban több mint 11 ezer szexuális töltetű bűncselekményt követtek el a migránsok 2018-ban, 2750 nőt erőszakoltak meg.

Kopor Tihamér a könyv kapcsán az Érd TV-nek elmondta, hogy sok minden inspirálta a témaválasztás során.

– Ha egy tényezőt szeretnénk kiemelni, akkor az London főpolgármesterének az a mondata volt, ami így szól: tessék tudomásul venni, a nagyvárosokhoz hozzátartozik a terrorizmus. Én pedig azt gondolom, hogy nem lenne jó, hogyha hozzátartozna, főleg a mi nagyvárosainkhoz. A mai találkozó üzenete egy vészcsengő, hiszen nem szabad elhinnünk azt, hogy mi nem vagyunk érintettek ebben a kérdésben vagy éppen azt, hogy semmiféle veszély nem fenyeget bennünket – hangsúlyozta az író.

A politikai fórumon egyebek között szó esett a kulturális sokk következményeiről, arról, hogy miért ilyen brutálisak a merényletek, amiket a betelepülők elkövetnek, valamint a nőkkel való bánásmód is terítéken volt.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email