22_03_29_erdmost_nincskep

Kishuszárok Simonpusztán

22_03_29_erdmost_nincskep

Kishuszárok Simonpusztán

Simonpuszta ad otthont az ország első négynapos kishuszártáborának ezen a hétvégén. Szombaton nyílt napot tartottak, amelyen minden érdeklődőt szeretettel láttak. A megnyitón dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester is köszöntötte a magyar településekről, valamint Erdélyből érkezett gyermek és felnőtt huszárokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csütörtöktől vasárnapig tartó tábort a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség és a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület szervezte, a honvédelmi tárca támogatásával. A négy nap alatt a több mint hetven kishuszár komplex ismeretekkel gazdagodott: a tíz raj tíz állomáshelyet látogatott végig, ahol különféle feladatokat oldottak meg, a filmvetítéstől a lovagláson át a lőgyakorlatig. A szombati nyílt napon a felnőtt és ifjúsági huszár hagyományőrzők bemutatták a katonai lovaglás alapjait, huszár karüsszeleket, valamint lőgyakorlatokat is láthatott a közönség.

A rendezvényt dr. Aradszki András országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta: amíg ilyen lelkesen, önfeláldozóan, akarattal és erővel őrizzük hagyományainkat, illetve azok emlékét, akinek hősiességéből a mai napig táplálkozni tudunk, bár bonyolult és nehéz, sok kihívással teli korban élünk, a magyarság megmarad magyarnak.
– A magyar kormány, a magyar politika fontosnak tartja, hogy az identitás megerősödjön, legyen egy olyan nemzeti minimum, amibe beletartozik, hogy magyarnak lenni kötelesség, és a kultúrát, a hagyományt, a kereszténységet meg kell őrizni, és tovább kell lépni a múlt szakadékain – tette hozzá.

T. Mészáros András polgármester azt emelte ki: büszke arra, hogy e rendezvényre Érden, Simonpusztán kerülhetett sor, és reményét fejezte ki, hogy még szorosabban együtt tudnak majd működni a hagyományőrző egyesülettel, illetve hogy ennek az első ízben megrendezett tábornak lesz folytatása a jövő esztendőben.

Dr. Korein László, az egyesület elnöke, a rendezvény házigazdája hangsúlyozta: a tábor nem jöhetett volna létre a honvédelmi tárca segítsége nélkül, és köszöntet mondott az önkormányzatnak is.
– Bízunk benne, hogy nem ez az utolsó huszártábor egyesületünk életében. Szeretnénk a nemzeti lovas kultúra központja lenni Magyarországon, és minél szélesebb körben terjeszteni a lovas kultúrát – tette hozzá.

A nyílt napon a kishuszárok büszkén mutatták be tudományukat. Volt, akinek ez volt élete legelső bentlakásos tábora, mint az ötéves Marcellnak, aki a nővérével, a nyolcéves Rékával és édesanyjával érkezett Simonpusztára. Mint megtudtuk, Marcell nagyon büszke arra, hogy a nagyfiúkhoz tartozhat, és hogy a korkülönbség dacára ő is egyenrangú tagja lehet a csapatnak. Sok új élménnyel ment haza, ahogy többi társa is.

Tekintse meg képgalériánkat:

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email