22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégi sportprogramajánló – április 13-14.

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégi sportprogramajánló – április 13-14.

A magyar férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn fogadja Oroszországot az ÉRD Arénában. Az Érdi VSE labdarúgói és a Delta RSE Érd röplabdázói idegenben, a BHSE-Érd vízilabdázói és a Diósd Saints amerikai focistái hazai környezetben szerepelnek. Az úszók Százhalombattán és Győrben állnak rajtkőre, az ÉSWS SE kungfusai pedig Dunakeszin kezdik az országos bajnokságot. A hétvégén 36.-szor tartják meg az Érd Körbe városkerülő kerékpáros túrát, míg a VMG-ben egészségközpontú fittségmérési vetélkedőt rendeznek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

KÉZILABDA
Oroszország idegenbeli 25–19-es legyőzése után az ÉRD Arénában folytatja Európa-bajnoki selejtezőjét a magyar férfi kézilabda-válogatott. A mieink az Eb-selejtező 7. csoportjában, a negyedik fordulóban hazai pályán is legyőzhetik az oroszokat április 14-én, 16 órától, amellyel nagy lépést tennének a csoport első helyének megszerzéséért. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti!

Férfi kézilabda, Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 4. forduló
04.14., 16.00, ÉRD Aréna:
Magyarország–Oroszország (tv: M4 Sport)

LABDARÚGÁS
Amíg az egyik a dobogóért, a másik a kiesés ellen küzd. A bajnokság hajrájára érkezve minden csapatnak egyre nagyobb szüksége van a győzelemre, s ez az NB III Nyugati csoportjának 23. fordulójában rendezendő Dunaharaszti MTK–Érdi VSE mérkőzésen sem lesz másképp. A felek április 14-én, 16 órától csapnak össze. Részletes beharangozó ide kattintva olvasható!

NB III, Nyugati csoport, 23. forduló
04.14., 16.00:
Dunaharaszti MTK–Érdi VSE

RÖPLABDA
Az utolsó idegenbeli. A 2018/2019-es idény rájátszásában utoljára indul útnak a Delta RSE Érd, hiszen a röplabda NB II Közép csoportjából már csak két mérkőzés van hátra. Dömötör-Mátrai Beáta lányai ezúttal az egy hellyel előttük álló Hercules SE vendégeként lépnek pályára. Az érdiek a szezonban kétszer is játszottak hazai pályán a Herculessel, az alapszakasz során a Delta 3:1-re, a rájátszásban a vendég csapat 3:2-re győzött.

A felnőtt NB II-es csapat mellett a Delta mini (U13-as) együttese Dunabogdányban vendégszerepel a korosztályos első osztály I/8-as csoportjában. az érdiekre négy mérkőzés vár az április 13-án rendezendő tornán, az MTK-val, a KESI „A”-jelű és a Nyíregyháza „B”-jelű együttesével, valamint a házigazda Dunakanyarral is.

NB II, Közép csoport, rájátszás
04.14., 11.30:
Hercules SE–Delta RSE Érd

VÍZILABDA
Ismét hazai vízben a vízilabdázók. A Budapesti Honvéd SE érdi szakosztályának 2007-es együttese a korosztályos bajnokság rájátszásának B-csoportjában az ÉRD Arénában száll vízbe. A negyedik fordulóban rendezendő április 13-i játéknapon az érdiek a KESI-vel mérik össze tudásukat, míg a másik találkozón a HUVK SE a KSI SE második csapatával találkozik.

A BHSE-Érd 2005-ösei a rájátszás C-csoportjában, szombaton kora délután a Margitszigeten szállnak vízbe a KPSE ellen.

Rusorán Péter Gyermekbajnokság, 2005, rájátszás, C-csoport, 4. forduló, Hajós Alfréd uszoda, Margitsziget
04.13., 15.30:
BHSE-Érd–KPSE

Kőnigh György Gyermekbajnokság, 2007, rájátszás, B-csoport, 4. forduló, ÉRD Aréna
04.13., 16.00:
KSI SE II–HUVK SE
04.13., 17.00: BHSE-Érd–KESI

AMERIKAI FUTBALL
Első hazai mérkőzésére készül a Diósd Saints. A 2017 októberében alapított egyesület március végén kezdte meg a divízió II-es bajnokságot Miskolcon, ahol első meccsén 48–0-ra kikapott. A Szentek ezt a botlást április 13-án, 15 órától hazai környezetben a Jászberény Wolverines ellen javíthatják ki és szerezhetik meg első győzelmüket. A mérkőzést élőben közvetítik!

Divízió II, 2. forduló
04.13., 15.00:
Diósd Saints–Jászberény Wolverines

ÚSZÁS
Százhalombattán és Győrben az úszók. Az Érdi Úszó Sport Kft. 2008-as vagy annál fiatalabb születésű úszói tizenöt fiú és tizenhat lány részvételével állnak rajtkőre április 13-án Százhalombattán a Húsvétváró úszóversenyen, emellett az érdiek április 12. és 14. között az „A”-kategóriás diákolimpia országos döntőjén szerepelnek négy korcsoportban összesen tíz sportolóval.

„A”-kategóriás diákolimpia, országos döntő, Győr
III. korcsoport

Poteczin Dániel (2006, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola): 50 m gyors, 100 m pillangó, 200 m pillangó
IV. korcsoport
Jánosi Márk (2005, Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium): 50 m hát, 50 m gyors
Őri Rebeka (2004, Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium): 200 m vegyes, 100 m pillangó
Tohl Dániel (2005, Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium): 200 m hát
Tohl Patrik (2004, Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium): 100 m pillangó, 200 m pillangó
Vári Marcell (2004, Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium): 50 m mell, 50 m gyors
V-VI. kcs.
Dávid Eliza (2003, Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium): 100 m gyors, 200 m gyors
Imre Bálint (2002, Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium): 200 m pillangó, 200 m hát
Jankó Donát (2003, Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium): 50 m mell, 100 m mell
Pigler Attila (2003, Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium): 100 m gyors, 200 m gyors

Az Érdi Úszó Sport Kft. indulói a Húsvétváró úszóversenyen
lányok: Angyal Boglárka, Angyal Kitti, Balázs Laura, Baranyai Jázmin, Boriszov Noémi, Csákány-Csáfordi Míra, Csákány-Csáfordi Zoé, Guj Barbara, Hegedűs Anna, Hegedűs Hanna, Nagy Adrienn, Kóbory Sára, Reizinger Anna, Tóth Regina Kata, Váradi Alíz, Váradi Hanna
fiúk: Bodor Mátyás, Csurgó Tamás, Dudás Zsigmond, Fuchs Bence, Hlatki Márk, Majsai Zsombor, Orbán Soma, Pőtyő Miklós, Szabadi Péter, Szaniszló Bence, Szegi Bence, Tóth Hunor, Treuer Ádám, Tussay Gergő, Virág Botond

KUNG FU
Tizenhárman vágnak neki az ob-nak. Április 14-én, vasárnap Dunakeszin rendezik a kung fu országos bajnokság első fordulóját, melyen az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatika Sportegyesület (ÉSWS SE) tizenhárom sportolója lesz érdekelt. Az ob első és második fordulóján elért eredmények alapján szerezhetnek a versenyzők indulási jogot az országos döntőre.

Az ÉSWS SE indulói a Kung Fu Országos Bajnokság 1. fordulóján:
Broszman Benedek, Broszman Bertalan, Józsa Noel, Magyari László, Mák Attila, Mák Melinda, Müller Hargita, Nagy Márk, Pozsgay Luca, Privitzky Botond, Srágli Liliána, Varga Levente, Varga Zsombor

SZABADIDŐ
Érd Körbe – harminchatodszor! Április 14-én, 10 órától indul a 36. Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra Érd főteréről. A szabadidős esemény útvonala nem változott az elmúlt évekhez képest a 30 kilométeres távon, hiszen a főtértől ófalu veszik az irányt a résztvevők, majd onnan Sasvároson és Tusculanumon keresztül jutnak el Parkvárosba, ahonnan pedig Érdliget érintésével érkeznek vissza a városközpontba. Az esemény részletei ide kattintva, az útvonal pedig ide kattintva érhető el!

MOZDULJ, MAGYARORSZÁG! Egészségközpontú fittséget mérő sportvetélkedőt rendeznek április 13-án a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. A Mozdulj, Magyarország! nevű esemény várja azokat a versengeni vágyó polgárokat, akik szívesen mérik össze erejüket a különböző motorikus próbákban elért teljesítmény alapján. Az eseményen az alábbi feladatokat kell teljesíteni: helyből távolugrás páros lábbal, hanyattfekvésből felülés térdérintéssel, fekvőtámaszban karhajlítás és nyújtás, hasonfekvésből törzsemelés és leengedés. A versenyen összesen harminc háromfős csapat vehet részt, ezért előzetes nevezés szükséges az iskolákban. A fittségmérő vetélkedő mellett 11.45-től aerob fittség mérés, illetve ingyenes testzsír, vérnyomás és vércukor-mérés is lesz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email