22_03_29_erdmost_nincskep

Már szépül az aluljáró

22_03_29_erdmost_nincskep

Már szépül az aluljáró

Egy jó ötlet, a város támogatása, 200 kanna festék és négy lelkes művész kitartó munkája kell(ett) ahhoz, hogy megszépüljön az eddig kicsit lehangoló látványt nyújtó Alispán utcai aluljáró. Hogy pontosan mi is készül ott, azaz mit nézhetünk majd ezután a falfirkák helyett, az eddig titok volt, de most arra is fény derült.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ott jártunkkor, kedden már javában festették és fújták a felkért művészek az aluljáró falait. 

– A háttért készítjük most, ami a május 11-ei Live Street Art logójának színvilágát adja vissza geometriai alakzatok formájában – mondta el egyikük, Mikóczi Gábor, graffitiművész, aki már Százhalombattán és Budapesten is alkotott hasonlót felkérésekre, és gyakorlatilag az írás-olvasás tanulással együtt kezdte el „fújni a falakat”.

-A cél, hogy feldobjuk és megszépítsük ezt a puszta falat, illetve azoknak a reggelét, napját, akik erre járnak-kelnek – tette hozzá Wolf Katalin, a projekt és a Live Street Art ötletgazdája, főszervezője, a Szepes Gyula Művelődési Központ vezetője, aki nemcsak azt árulta el, hogy a koncepcióhoz Eduardo Kobra brazil street art művész munkássága adta az ötletet, hanem hogy mi is maga a koncepció, azaz mit láthatunk majd az aluljáró falain ezentúl.

Ne húzzuk tovább az időt és kedves olvasóink türelmét: ahogy azt megtudtuk Wolf Katalintól, a magyar zenei élet ikonikus alakjairól (többek közt: A.E. Bizottság tagjairól, Cseh Tamásról, Korda Györgyről) készült portrék kerülnek majd fel a színes, geometrikus minták mellett a falakra, amit bárki megcsodálhat akár munka közben a héten, akár már kész formájában a hétvégén, amikorra – a tervek szerint – már el is készülnek az alkotások.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email