22_03_29_erdmost_nincskep

A hangszerekkel ismerkedtek

22_03_29_erdmost_nincskep

A hangszerekkel ismerkedtek

A Lukin László Zeneiskola hangszerbemutatókkal hozza közel a zenét az érdi és környékbeli gyerekekhez. A foglalkozások a héten még tartanak a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Zenei Fiókkönyvtárában, de olyan népszerűek, hogy több csoport vagy osztály jelentkezését már nem tudják fogadni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Cukorkákkal tele bödönnel érkeztek a zeneiskola tanárai és vezetői a hangszerbemutatóra a zenei könyvtárba, ahol március végén vette kezdetét az a sorozat, amelynek segítségével a Lukin pedagógusai és tanítványai testközelbe hozzák a most még ovis vagy kisiskolás korcsoporthoz, azaz reménybeli leendő zenész tanítványokhoz, a muzsikát és a hangszereket.

A programon pedig aztán kiderült, mi a különbség a zongora, a pianínó és az elektromos zongora vagy épp a nagybőgő és a gordonka között. De még többek között a harmonikával, a hegedűvel, a klarinéttal és a gitárral is testközelből ismerkedhettek meg a gyerkőcök, akik áhítattal és érdeklődéssel hallgatták a hangszerek bemutatását a tanároktól, illetve a kis előadásokat a zeneiskola diákjaitól. Utóbbiak között olyan is fellépett, aki tavaly óvodásként még maga is a közönség soraiban üldögélt, most pedig már profin játszotta hegedűn a népszerű gyerekdalokat. Az előadást még színesebbé és élvezhetőbbé tette Petrus-Bölöni Réka intézményvezető-helyettes, aki kérdésekkel tartotta fenn a picik állandó figyelmét, és a jó válaszok sem maradtak jutalom nélkül: a program végén minden gyermek egy csomó cukorkával a zsebében vagy épp a szájában búcsúzhatott.

Szabóné Bán Ildikótól megtudtuk, hogy a gyerekek körében a zongora és a gitár az abszolút favorit, de ezek mellett tanítanak még hegedűt, gordonkát, fuvolát, furulyát, szaxofont, klarinétot, trombitát, kürtöt, harsonát, tubát, ütőhangszereket, harmonikát, és a nagyobb gyerekeket 16 éves kortól magánénekórákra is várják.

A zeneiskola április 29-május 8. között tart felvételi meghallgatásokat a következő tanévre a hangszeres zene iránt érdeklődő gyerekek részére.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email