22_03_29_erdmost_nincskep

Meghosszabbított letartóztatás

22_03_29_erdmost_nincskep

Meghosszabbított letartóztatás

Meghosszabbították a letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akit szexuális bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. április 4-i ülésén meghosszabbította annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettét követte el. A Pest Megyei Főügyészség indítványára a bíróság meghosszabbította a letartóztatást 2019. július 11. napjáig, de legfeljebb az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig.

Megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsított egy Pest megyei városban 2016 januárja és 2018 januárja között több alkalommal nevelt lányával erőszakoskodott, fizikai erőszakkal a sértettet szexuális cselekmények elszenvedésére és végeztetésére kényszerítette. 

A bíróság a letartóztatás meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt megvizsgálta, álláspontja szerint a letartóztatás általános és különös okai továbbra is fennállnak.

A nyomozás befejezéséhez közeledik, ezért figyelemmel a gyanúsítottnak a cselekmények során tanúsított magatartására alappal feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a büntetőeljárásban a kiskorú sértett, vagy más tanú befolyásolásával, vagy megfélemlítésével megnehezítené, vagy veszélyeztetné az eljárás sikeres lefolytatását. Továbbá a gyanúsított és a sértett között fennálló viszony miatt a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a gyanúsítottal szemben a legmegfelelőbb kényszerintézkedés. a letartóztatás.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email