22_03_29_erdmost_nincskep

Nyár végéig megoldódott a százhalombattai ipari park gyalogos és kerékpáros megközelítése

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyár végéig megoldódott a százhalombattai ipari park gyalogos és kerékpáros megközelítése

Jelentős előrelépés történt az Iparos úti illegális átjárás megszüntetése érdekében. A beruházó NIF Zrt. és a kivitelező SZ-E Konzorcium a lakossági és önkormányzati észrevételeket is figyelembe vette, így az Önkormányzat közreműködésével meghosszabbította az állomási felvételi épület előtti peronok megközelítését szolgáló ideiglenes gyalogos járdát az Ipari Park - Műszerész köz felé.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Ipari Parkot érintő gyalogos és kerékpáros közlekedés ezzel a megoldással 2019.08.31-ig biztonságos és átlátható lesz. Ekkor ugyanis további 4 vágányt helyeznek forgalomba, és a gyalogosokat az elkészült aluljáróba terelik, mert a szintbeni átjárás nem oldható meg a továbbiakban biztonsággal.

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú szakasz felújításának keretében 12,98 km hosszan teljesen új nyomvonalon épül ki a kétvágányú pálya. A pályabővítés miatt a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő közúti híd meghosszabbítása szükséges. A híd az átépítési munkálatok ideje alatt le lesz zárva a forgalom elől. A zavartalan közlekedés fenntartásának érdekében egy új, ideiglenes híd épült. A hídhoz kapcsolódó terelő utak kiépítése az Olajmunkás úton megtörtént.

2019. március 31-én átadták a vasúti forgalomnak a Százhalombatta Ipari Park felőli állomási oldalt. Az állomási vágányokon a vonatközlekedés – biztonsági okokból – 40 km/h sebességkorlátozás mellett indult meg.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email