22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: úgy mint, ősszel!

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: úgy mint, ősszel!

Mosonmagyaróváron folytatja bajnoki szereplését az ÉRD női kézilabda csapata. A K&H liga 18. fordulójában Szabó Edina együttese március 27-én, 18.30-kor lép pályára az UFM Arénában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy fekete foltot leszámítva kiváló mérlege van az ÉRD-nek aktuális ellenfelével szemben. Az élvonalba egy év másodosztályú tagság után visszajutó Mosonmagyaróvári KC SE ellen ugyanis Janurik Kingáék csupán egyszer, a 2016/2017-es szezon végén, hazai pályán szenvedtek vereséget – egy számukra tét nélküli meccsen. Ezt leszámítva a felek további hat mérkőzését egyaránt az érdiek nyerték.

Legutóbb, a bajnokság ötödik fordulójában, az ÉRD Arénában többek között Jelena Lavko kilenc és Krpezs-Slezák Katarina tizenegy góljával az ÉRD 40–26-ra ütötte ki a kisalföldi együttest, ehhez hasonló eredménnyel pedig már most elégedettek lennének a Magyar Kupában bronzérmes, a tabellán is harmadik helyezett érdi csapatnál.

A Mosonmagyaróvár újoncként, visszatérőként hat győzelemmel és tizenegy vereséggel viszonylag biztos helyzetből várhatja a bajnoki hajrát, miután a tabella tizedik helyét foglalja el.

Nem is szabad lebecsülni Bognár Róbert alakulatát, amely elmúlt hat hazai találkozójából ötöt megnyert: a Budaörsöt, az Alba Fehérvárt (a kupában), a Dunaújvárost, a Kisvárdát és az Egert is legyőzte, csupán a Győrtől szenvedett vereséget. Emellett legutóbb nem kis meglepetést szolgáltattak Tilinger Tamaráék, amikor viszonylag simán, 29–21-re múlták felül az MTK-t az Elektromos Sportcsarnokban.

Az ÉRD is jó formát mutat, elmúlt nyolc meccséből hatot nyert meg, a Vác elleni fiaskó mellett csupán a Győr elleni Magyar Kupa-elődöntőn kaptak ki Tóth Gabrielláék.

A Mosonmagyaróvár legjobb gólvágója Tilinger Tamara, aki tizenhárom meccsen 85-ször volt eredményes, őt a tizenhat találkozón egy híján ötven gólt jegyző Kovacsicz Mónika követi a dobogó második fokán.

Az ÉRD-nél ebben az összevetésben továbbra is Krpezs-Slezák Katarina vezet tizenhét találkozón lőtt 129 góljával, míg mögötte Tóth Gabriella (68), Kiss Nikolett (57) és Marketá Jerábková (46) áll.

Az Eu-Fire Mosonmagyaróvári KC SE–ÉRD mérkőzést Héjjas Tímea és Kránitz Andrea vezeti.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
03.27., 18.30:
Eu-Fire Mosonmagyaróvári KC SE–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email