22_03_29_erdmost_nincskep

Megszűnik az egérút

22_03_29_erdmost_nincskep

Megszűnik az egérút

Változik a Hivatalnok utca forgalmi rendje: egyirányúsítják az Elnök és Ellenőr, valamint az Ellenőr és Esküdt utcák közti szakaszokat, és szembeforgalmat alakítanak ki a két szakaszon. Ezzel a változtatással megszűnik a Hivatalnok utcában az átmenő forgalom - sokan ugyanis a Szent István híd megnyitása óta ezt a korábban csendes lakóutcát használták egérútnak, kikerülve így a Velencei út–Elöljáró utca sarkot. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lakossági fórumot tartott az önkormányzat hétfő délután a Hivatalnok utca Esküdt és Elöljáró utcák közti szakaszát, valamint a csatlakozó utcákat (Ellenőr, Elnök, Előadó) érintő forgalomtechnikai megoldásokról. A Polgármesteri Hivatal munkatársai több javaslatot is készítettek, és az érintett területeken állandó lakcímmel bejelentett lakosok szavazhattak a megoldásokról.

A legnagyobb támogatást elnyerő javaslat értelmében a Hivatalnok utcát az Elnök és az Ellenőr utca, valamint az Ellenőr és az Esküdt utca között egyirányúsítják. Az Elnök–Ellenőr közti szakasz a városközpont felé lesz egyirányú, míg az Ellenőr–Esküdt közti szakasz pont ellenkezőleg, a Szent István híd felé. á

Fontos még megemlíteni, hogy egy korábbi lakossági fórumon döntés született arról, hogy a Hivatalnok utcát lezárják az Elöljáró utcánál.

– A hivatal szakemberei megvizsgálják, hogy az egyirányú utcaszakaszokon a kétirányú kerékpáros közlekedés megoldható-e a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. Véleményem szerint a Hivatalnok utca két egyirányúsításra kerülő szakaszán ezzel nem lesz probléma – mondta tudósítónknak dr. Bács István alpolgármester, aki bízik benne, hogy ezek a változások egy hónapon belül életbe lépnek majd, és a húsvéti ünnepek után már új forgalmi rend lesz a Hivatalnok utcában.

Az Ellenőr, Elnök, Előadó utcák forgalmi rendje nem változik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email