22_03_29_erdmost_nincskep

Forgalmirend-változásokra kell számítani Százhalombattán a vasútvonal korszerűsítése miatt

22_03_29_erdmost_nincskep

Forgalmirend-változásokra kell számítani Százhalombattán a vasútvonal korszerűsítése miatt

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú szakasz felújításának keretében 12,98 km hosszan teljesen új nyomvonalon épül ki a kétvágányú pálya. A pályabővítés miatt a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő közúti híd meghosszabbítása szükséges. A híd, az átépítési munkálatok ideje alatt le lesz zárva a forgalom elől. A zavartalan közlekedés fenntartásának érdekében egy új, ideiglenes híd épült. A hídhoz kapcsolódó terelő utak kiépítése az Olajmunkás úton megtörtént.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2019.03.21-én, csütörtökön megnyitották a gépjármű forgalom számára az Olajmunkás út (51309 j. út) körforgalomtól Százhalombatta irányába eső érintett lezárt szakaszát. Az autósok a 6. sz. főút irányából, a meglévő körforgalmon keresztül továbbra is zavartalanul elérhetik a MOL Dunai Finomítót.

A beruházás a teljes Százhalombatta-Pusztaszabolcs közötti szakaszon ütemterv szerint halad.
A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti szakasz átadása 2020 nyarán várható. Az Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs közötti szakasz korszerűsítése, a biztosítóberendezés és ETCS 2 kiegészítő munkálatok 2020 decemberében fejeződhetnek be.

A beruházás keretében megvalósul a teljes vasúti pálya korszerűsítése, valamint új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztésnek köszönhetően kis szakaszon 120 km/h, nagyobb részt 160 km/h sebességgel haladhatnak majd a vonatok, valamint több állomás és megállóhely is megújul.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email