22_03_29_erdmost_nincskep

Csapdában a baloldali ellenzék

22_03_29_erdmost_nincskep

Csapdában a baloldali ellenzék

A családvédelmi akcióterv július elsejétől életbe lépő négy pontjáról beszélt T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: a helyi baloldal továbbra sem hajlandó nyilatkozni, hogy a családtámogatás, az országépítés vagy a migráció mellett áll-e. Mint fogalmazott: a baloldali ellenzék olyan csapdába esett, amiből nem tud majd kijönni. Videóval frissítve.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A családtámogatási programról beszélt T. Mészáros András szerdai sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a hétpontos családvédelmi akcióterv első négy pontja július elsejétől életbe lép majd. A tízmillió forintos kamatmentes babaváró támogatás 2022 végéig igényelhető, az összeg szabadon felhasználható.

A jövőben az otthonteremtési támogatáshoz igényelhető kedvezményes, maximum 3 százalékon kamatozó hitel már használt lakásra is felhasználható lesz. a kétgyermekesek tíz, a háromgyermekesek tizenöt milliós támogatott hitelt igényelhetnek. Emellett júliustól bármilyen ingatlanfedezetű jelzáloghitelből egymillió forintot jóváír az állam a második, további négymilliót a harmadik gyermek érkezésekor, az újabb gyermekeknél pedig 1-1 milliót.

T. Mészáros András emlékeztetett arra is, hogy 2,5 millió forintos támogatást nyújt az állam a nagycsaládosoknak új, hétszemélyes autó vásárlásához.

– Ezek a hosszú távon tervező, a családok életét támogató intézkedések lehetővé teszik azt, hogy tervezett módon szülessenek meg a gyermekek, és ne szegénységbe, hanem elfogadható jómódba érkezzenek, és megteremtik annak lehetőségét, hogy Magyarország valóban magyar ország maradjon. Az ország problémáit a magyar családokkal akarjuk megoldani, és semmiképp sem az illegális migráció legálissá tételével. Úgy gondoljuk, Európának is ezt a gyakorlatot kellene követnie, és nem azon küzdeni a különféle adminisztratív szervezeteknek és civil NGO-knak, hogy az illegális bevándorlást hogy lehet jogszabállyal legálissá tenni – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A polgármester elmondta azt is: többször megkérték az érdi ellenzéket, hogy hozzák nyilvánosságra, hogy a migráció vagy az ország- és városépítés mellett állnak-e.

– Sajnálatos módon február közepe óta nem volt módjuk, akaratuk arra, hogy bármilyen nyilatkozatot tegyenek. A helyi baloldal olyan csapdába esett, amiből nem tud majd kijönni: miközben mi építjük a várost, ők, mint hivatalos ellenzék, abban a szerepben tetszelegnek, hogy majd ők megjavítják, amit mi építünk. Csakhogy nem tesznek semmit – nem tesznek meg annyit, hogy a Modern Városok Program mellett leteszik a voksukat; nem tesznek meg annyit sem, hogy egy konkrét költségvetési módosítást benyújtsanak – miközben az előterjesztést nem szavazzák meg –, nem veszik a fáradságot, hogy a családtámogatási rendszerrel kapcsolatban elmondják, hogy lehetne még jobbá tenni. Csak a folyamatos tagadás, a nemek vannak. Ez a fajta hozzáállás látszik a közösségi oldalakon is – jegyezte meg T. Mészáros András, hangsúlyozva: a városvezetés Érd építésével foglalkozik a jövőben is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email