22_03_29_erdmost_nincskep

Gyorsított eljárás az Érdi Járásbíróságon

22_03_29_erdmost_nincskep

Gyorsított eljárás az Érdi Járásbíróságon

Az elkövetéstől számított öt órán belül marasztaló határozat született egy szabálysértési ügyben az Érdi Járásbíróságon. Az Érdi Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében állított bíróság elé egy személyt, aki 2019. március 6-án reggel, Érden a Penny Market Áruházban a ruházata alá rejtett három db 1.437.- Ft értékű pacalkonzervet, amelyeket fizetés nélkül kívánt az áruházból kivinni. Az elkövetőt tetten érték, az Érdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és még aznap délutánra az Érdi Járásbíróságra előállította.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tárgyaláson a férfi beismerte tettét, arra magyarázatot adni nem tudott. Az Érdi Rendőrkapitányság pénzbírság kiszabására tett indítványt, míg az eljárás alá vont személy védője a legenyhébb szankció alkalmazását kérte. Az Érdi Járásbíróságnak az ügyben eljáró bírósági titkára a tárgyaláson lefolytatott bizonyítás eredményeként megállapította, hogy a férfi tulajdon elleni szabálysértést követett el, mely tettéért a bíróság figyelmeztetésben részesítette. A döntést a szabálysértési hatóság, az elkövető és a védő is tudomásul vette, így a végzés jogerőre emelkedett. 

Az Érdi Járásbíróság 2019. január 1-jétől az Érdi Járás területén elkövetett szabálysértési esetek elbírálásában is illetékes eljárni, jelen ügy példás gyorsasággal történő rendezése pedig az Érdi Rendőrkapitánysággal folytatott kiváló együttműködést mutatja. Dr. Liziczay Sándor elnök kiemelte, hogy az ilyen típusú gyors eljárások generális visszatartó hatása rendkívül erős, hiszen a felelősségre vonás az elkövetéshez képest rövid időn belül megtörténik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email