22_03_29_erdmost_nincskep

„Méltósággal teljen a nemzeti ünnep Érden”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Méltósággal teljen a nemzeti ünnep Érden”

Így fogalmazott Simó Károly, az érdi Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján. Felkérte az érdieket, hogy ne üljenek fel a botránypolitizálóknak. A tájékoztatón szó esett a gazdaság fejlődéséről és a munkanélküliség csökkenéséről, valamint az Európai Parlamenti választás tétjéről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Soha talán nem volt ekkora tétje az Európai Parlamenti választásoknak, mint most. A tét leegyszerűsítve az, hogy Európa erős vagy gyenge lesz-e. Európa akkor lesz erős, hogyha a családok Európája lesz. És akkor lesz gyenge, ha a betelepítettek, a migránsok Európája valósul meg – emelte ki a tájékoztatón Simó Károly, az érdi Fidesz szóvivője.

Úgy fogalmazott: „Nem baj, ha vita zajlik az EU jövőjéről, de az baj, ha azonnal érzelmi síkra terelődik a vita, és ha valaki nem az európai mainstream álláspontot képviseli, azt azonnal megbélyegzik. A vitákat a kölcsönös tisztelet és józan ész alapján kell megvitatni. Mi erre készen állunk, de a kioktatásból nem kérünk”.

Simó Károly az Európai Bizottság beismerő vallomásáról is beszélt, miszerint létezik jogi előterjesztés a bevándorlók kötelező szétosztására.

– A Bizottsági állásfoglalás abban is egyértelmű, hogy változatlanul szorgalmazzák az EU-n kívülről történő áttelepítéseket is, egy egységes uniós keretrendszerben. A Bizottság azt is megerősítette, hogy a bevándorlók Görögországban pénzzel feltöltött bankkártyákat kapnak, az ENSZ-szel együttműködve üzemeltetik ezt a rendszert. Ez igen komoly biztonságpolitikai és pénzmosási lehetőségeket is felvet. Az ilyen bankkártyákra csak januárban 40 milliárd forint értékben töltöttek fel összegeket – emelte ki az érdi Fidesz szóvivője.

Mint mondta, amikor a migrációról beszélünk, gyermekeink, unokáink biztonságáról beszélünk. Azt is hozzátette, hogy az érdi ellenzék három hete nem nyilatkozik arról, hogy támogatják-e a családok védelmében hozott intézkedéseket. 

– Nem mondunk le arról, hogy meggyőzzük az érdi ellenzék képviselőit arról, hogy a migráció árt Európának és árt Magyarországnak, veszélyezteti a biztonságunkat és Európa jövőjét – emelte ki Simó Károly.

A szóvivő a munkanélküliek számának csökkenéséről és a gazdaság fejlődéséről is szólt sajtótájékoztatóján. 

– A 2018. november és 2019. január közötti időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 481 ezer volt, 45 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek átlagos létszáma 170 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,7 százalék volt – emelte ki Simó Károly, aki azt is hozzátette, hogy a kormány a munkanélküliség további csökkentésén dolgozik, a cél az, hogy a munkanélküliségi ráta lehetőleg 3 százalék körüli szintre mérséklődjön.
A közeledő március 15-ei nemzeti ünnep kapcsán Simó Károly arra kérte az érdieket, hogy „méltósággal ünnepeljenek, és ne üljenek fel a botránypolitizálóknak Érden sem”.
 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email