22_03_29_erdmost_nincskep

Öt sportággal mutatkozott be az óvodásoknak a Batthyány

22_03_29_erdmost_nincskep

Öt sportággal mutatkozott be az óvodásoknak a Batthyány

A Batthyány Sportiskolában zajló magasfokú sportoktatásból kaptak ízelítőt a nagycsoportos óvodások és szüleik az intézmény ovisoknak rendezett sportnapján, ahol a gyermekek öt sportágat próbálhattak ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kézilabda, labdarúgás, floorball, tollaslabda és birkózás – ez az öt sportág kiemelt figyelmet kap a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában, ahol hagyományosan rendeznek a nagycsoportos óvodások és szüleik számára egy sportnapot, amelynek részeként a szülők betekintést nyerhetnek az iskolában folyó szakmai munkába, amíg a gyermekek jól érzik magukat és új sportágakkal ismerkednek meg.

– Öt sportág van jelen, ezeknek teremtettük meg a szervezeti, személyi kereteit az iskolában és ezeket a sportágakat patronálják a különböző érdi egyesületek is – fogalmazott Rozgonyi János igazgató.

A Batthyányban a kézilabdát az ÉRD edzői stábjába tartozó Schóber János, a labdarúgást az Érdi VSE edzője, Németh József, a tollaslabdát szintén az Érdi VSE-ből Tinka Lajos és Tornai Tibor, a floorballt az Érdi Krokodilok edzője, Horváth Anikó, a birkózást az Érdi Spartacusból Bíró Attila, Kaszás Gábor és Südi Gábor irányítja, azaz a gyermekek nem csak testnevelőktől, hanem sportágakra specializálódott, szakképzett edzőktől tanulhatnak.

– Azt szeretnénk, hogy a sportban legmotiváltabb, legtehetségesebb gyerekek kerüljenek egy helyre, így ide koncentrálódhassanak az erők, a személyi feltételek és az egyesületi háttér is. Szeptembertől az Érdi VSE labdarúgó-edzői járják a hely óvodákat és szerveznek különböző focitornákat, foglalkozásokat és a kézilabdások is szerveznek ovis kézilabdát, így a tervek szerint egyik osztályunkban fele-fele arányban raknák össze tizenöt lány kézilabdázót és tizenöt fiú labdarúgót, a másik csoportba pedig kerülhetnének az egyéni sportágak művelői és a floorballosok – fűzte hozzá az igazgató.

A Batthyány a körzetébe tartozó gyermekek általános tantervű ellátása mellett a sport- és labdásosztályokba minden érdi jelentkezését várja – hangsúlyozta Rozgonyi János.

Az Érdi VSE már tavaly is több bemutató foglalkozást tartott az egyesület által szervezett Ovifoci Programban szereplő gyermekeknek a Batthyányban, ám idén is számos ilyen ismerkedő tornát tartott.

– Szeretnénk megtalálni azokat a fiúkat a labdarúgó osztályunkhoz – a kézilabdával karöltve –, akik terveink szerint egészen tizennyolc éves korukig meg kapnák a labdarúgáshoz szükséges alapokat és utána az életkornak megfelelő képzésben részesülnének, természetesen egyeztetve a tanulmánnyal – fejtette ki Németh József, a Batthyány testnevelője, az Érdi VSE utánpótlás-edzője.

Elmondta továbbá, hogy az egyesület vezetésével kötött megbeszélés értelmében heti egy testnevelő órát az Ercsi úti Sporttelepen tartanának a labdarúgóknak.

– Bízunk benne, hogy létrejöhet, ez az Érdi Sport Kft. vezetőedzőjének, Szabó Edinának a nagy álma. Nagyon tetszett, amikor úgy fogalmazott „diófát is kell ültetni”, hiszen ez évek múlva térül csak meg ennek a gyümölcse – így Schóber János, a Batthyány testnevelője, az ÉRD utánpótlás-edzője a labdás osztállyal kapcsolatban.

Amíg labdarúgással akár már óvodás korban el lehet kezdeni foglalkozni, addig ez a többi sportágra, így például a kézilabdára sem feltétlenül jellemző, de az ÉRD ezt is sikeresen áthidalta azzal, hogy Szvetlana Gridnyeva vezetésével hétről hétre zajlik a babakézi program.

– Ezt szeretnénk továbbvinni, hogy egy általános labdás képzés legyen mind a fiúknak, mind a lányoknak, kézzel-lábbal, ebből kell, hogy kinője magát majd felső tagozatra, hogy valóban az Érdi Sport Kft.-t erősítő kézilabdázók legyenek a gyermekekből – mondta Schóber János.

Ha megvalósul, a labdás osztály diákjainak heti öt testnevelő órája lesz, melyből három általános képességfejlesztő, kettő tanóra viszont lányoknál kézilabda, fiúknál labdarúgás lesz.

Az ÉRD női kézilabda csapata március 2-án 9 órától, 12-én, 16 órától és 16-án, 10 órától a kézilabda, az Érdi VSE pedig március 10-én és 17-én, egyaránt 10 órától a labdarúgás iránt érdeklődőknek tart bemutatkozó foglalkozást, melyekre jelentkezni lehet Schóber Jánosnál (0630/536-4090) és Németh Józsefnél (0630/691-7214).

A bemutatkozó foglalkozásokat követően március 25-én, 14.30-tól kerül sor a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola testnevelési felvételijére.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email