ovodaiszakmainapoklead_190301

Anyagi támogatás a kezdő óvodapedagógusoknak is

Folytatódnak és szeptemberre be is fejeződnek az óvodai felújítások - jelentette be a XXI. Óvodai Szakmai Napok megnyitóján dr. Bács István alpolgármester, a Kincses óvodában. Elmondta azt is: a Pedagógus II. és a Mesterpedagógus fokozatot elérők után most a gyakorlattal még nem rendelkező óvónőket támogatja havi húszezer forinttal az önkormányzat.

Egy évvel ezelőtt az Óvodai Szakmai Napokon Bács István bejelentette, hogy az önkormányzat havi tíz-, illetve harmincezer forinttal támogatja Érd azokat az óvodapedagógusokat, akik megszerezték a Pedagógus II. és a Mesterpedagógus fokozatot. Ez most kiegészül a gyakornoki programmal: a 0-s besorolású (gyakorlattal nem rendelkező) óvónők bérét havi húszezer forinttal egészíti ki az önkormányzat, 2019. január 1-jéig visszamenőleg. Az önkormányzat nem határozza meg előre, hogy hányan vehetnek részt a gyakornoki programban, hogy minél több fiatal óvónő jöjjön az érdi óvodákba.

Bács István beszélt a bölcsőde- és óvodafelújítások folytatásáról is. Mint elmondta, Kincses óvoda és az Apró Falva bölcsőde korábban megkezdődött felújítása idén folytatódik; erre 2019-ben 185 millió forintot szán a város. A két intézmény kertjét is felújítják, erre százmillió forintot fordítanak.

A Tállya utcai óvoda befejezésére még 21 millió forintot szán a város az idén; a beruházás két hónapon belül elkezdődhet. Az óvoda picike udvarára 20 millió forintért telepítenek kerti játszóeszközöket.

A Tündérkert óvoda épületének befejezésére 60 millió forintot szánnak idén, és 20 millió forintot költenek a kert rendezésére.

A Kisfenyves óvoda teljes felújítása is megkezdődik a nyáron. A munkálatok 210 millió forintba kerülnek majd, a kertre 100 millió forintot fordítanak.

Az alpolgármester tájékoztatott arról is: a felsorolt beruházások 2019 augusztus 20. utáni első hétfőre elkészülnek, így ősszel már új óvodák fogadják a kicsiket.

Bács István beszámolt arról is, hogy a Gyula utcai óvoda kertje kibővül: az önkormányzat már megvásárolta az ehhez szükséges telket, ahol idén elvégzik park kialakítását is, 60 millió forintból. A Napsugár óvoda kertjét is szeretnék bővíteni.

– Városunk egy új, 180 fős óvodával is gazdagodik, amit a református egyház épít fel és üzemeltet majd, a Diósdi úton. A Rozsnyói utcában is lehetőséget teremtünk egy 180 fős óvoda megépítésére: a már meglévő önkormányzati ingatlanhoz megvásároljuk a még szükséges területet. Ezt az óvodát a tervek szerint a katolikus egyház fogja felépíteni és üzemeltetni – tette hozzá Bács István.

Az Óvodai Szakmai Napokat 21. alkalommal rendezik meg az idén az érdi önkormányzati óvodák. Mint Szénásiné Mészáros Márta, a Kincses óvoda intézményvezetője köszöntőjében elmondta, rendezvénysorozatuk célja, hogy szakmailag segítse, erősítse az óvodapedagógusok napi munkáját. Ilyenkor betekintést nyerhetnek más óvodák életébe, és megbeszélhetik tapasztalataikat. A rendezvénysorozat idén is három napos akkreditált továbbképzéssel zárul, amit a fenntartó önkormányzat biztosít az óvodapedagógusok részére.

A megnyitó az óvodások mesés, táncos műsorával folytatódott, majd Szárazné Pauliczák Anett óvodavezető tartott előadást arról, mit tehet az óvónő a gyermekek egészséges életmódjának kialakítása érdekében.

 

Zárlatos vezetékek a Tündérkert oviban

Mint arra Bács István alpolgármester utalt köszöntőjében, csütörtökön zárlatos villanyvezetékek miatt több lámpatest meghibásodott és füstölt a Tündérkert óvodában. Sérülés nem történt, de a gyermekek biztonsága érdekében az épületet kiürítették.

A közel ötvenéves óvoda felújítását tavaly kezdte meg az önkormányzat, a vezetékek cseréjére a tervek szerint júniusban kerül majd sor. A szakemberek már dolgoznak a hiba kijavításán, hogy hétfőn a megszokott rendben folytatódhasson az óvoda élete.

 

További cikkeink

További cikkeink

Május 22-én, vasárnap délután ismét több száz jól öltözött motoros száll nyeregbe, hogy részt

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email