22_03_29_erdmost_nincskep

Küzdősport: testvérharc a döntőben

22_03_29_erdmost_nincskep

Küzdősport: testvérharc a döntőben

Az Érdi Spartacus SC két sportolója, Mikó Levente és Mikó Erik vettek részt a BVSC-Zugló rendezésében szervezett Pankráció és UWW Grappling Gi és NoGi minősítő pontszerző versenyén, ahonnan két kategóriában négy érmet szereztek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mindkét küzdősportoló a felnőttek 77 kilogrammos súlycsoportjában kezdett NoGi-ben, ahol Mikó Levente monori, Erik győri ellenfelét legyőzve jutott döntőbe. A testvérpár így egymás ellen vívott meg az első helyért, ám előtte testvériesen megbeszélték, hogy a fiatalabbik, azaz Erik fog nyerni, így Mikó Erik arany-, Mikó Levente ezüstérmes lett.

Ezt követően pankrációban is szerepeltek, ami annyiban különbözik a vegyes harcművészettől, hogy nem ketrecben zajlik, illetve védőfelszerelésben versenyeznek a sportolók. Mikó Erik itt miskolci riválisától pontozásos vereséget szenvedett, míg Levente fél perc alatt feladásra kényszerítette győri ellenfelét. A kisdöntőt Erik egy perc alatt nyerte meg, míg a fináléban Levente győzelme sem forgott veszélyben, hiszen ellenfele nem állt ki, így itt Mikó Levente lett az aranyérmes, Erik pedig a harmadik helyezett.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email