22_03_29_erdmost_nincskep

Új klub az anyáknak, babáknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Új klub az anyáknak, babáknak

Hogyan neveljünk boldog gyereket? Hogyan kommunikáljunk úgy, hogy az ne süket fülekre találjon? Sportoljunk-e a gyermekágyas időszak után? Aki tudni szeretné a választ, látogasson el a nemrég alakult Anya-baba klub ingyenes találkozóira.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Anya-baba Klub múlt októberben alakult, Ölvedi Réka Anaya női- és kismama jógaoktató, hordozási tanácsadó vezetésével. Réka maga is két pici gyermek anyukája, így átéli, milyen nehézségekkel kell szembesülniük a kisbabás anyukáknak a mindennapokban, és melyek azok a témák, amelyek a leginkább érdeklik, érintik őket.

– Legyen szó anyaságról, gyermeknevelésről, várandósságról, szülésről, szoptatásról, babahordozásról, nagyon széles a paletta, minden szóba kerül, kerülhet az alkalmainkon. Havonta egyszer találkozunk a Parkvárosi Közösségi Házban. Sokat beszélgetünk, így kiderül, milyen kérdések foglalkoztatják leginkább az anyukákat. A korábbi találkozókon már volt szó időmenedzselésről, mozgásfejlődésről, a hisztiről, sőt, az illóolajokról is. Vendég előadókat is hívok egy-egy témában – tette hozzá Réka, aki elárulta azt is: májusig megvan a találkozók programja.

– Február 14-én a gyermekágy utáni felépülés, regeneráció, a sportolás, a nő újra magára találása lesz a fő téma, márciusban az erőszakmentes kommunikáció kerül fókuszba, és nem csak a gyermeknevelés kapcsán. Áprilisi előadásunk témája is hasonló lesz: azt fogjuk megmutatni, hogyan kommunikáljunk úgy a gyerekkel, hogy az ne süket fülekre találjon. Májusi találkozónk pedig arról szól majd, hogyan neveljünk boldog gyermeket – sorolta Réka. Mint elmondta, ezek az alkalmak ingyenesek, és nagyon népszerűek is: átlagosan tíz-tizenöt anyuka jön el a babájával, kisgyermekével, és sok a visszatérő vendég.

– Tíztől délig tart egy-egy találkozó, de nem muszáj pont tízre érkezni és délig maradni. Az édesanyák megszoptathatják, tisztába tehetik a babáikat, vannak játékok is, hogy a picik jól érezzék magukat. Nemcsak azoknak ajánlom a klubot, akik új ismeretekre, hanem azoknak is, akik társaságra vágynak. Úgy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, a mai kor édesanyái nagyon elszigetelten élnek; sokan közülük nemrég költöztek Érdre, nincs ismerősük, társaságuk, a nagyszülők sem a közelben élnek. Többen egyedül küszködnek az anyasággal kapcsolatos kisebb-nagyobb problémákkal, bizonytalansággal, amivel nincs kihez fordulniuk – a klubban ezeket is megoszthatják egymással, megerősítést nyerhetnek – zárta szavait Réka.

Az Anya-baba Klub foglalkozásainak időpontjáról, témáiról a Parkvárosi Közösségi Ház facebook-oldalán tudhatnak meg többet az érdeklődők. Annyit azért mi is elárulunk: a következő, Bálint-napra eső alkalomra Réka egy kis meglepetéssel is készül az anyukáknak.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email