22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: heten debütáltak az Olimpicin

22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: heten debütáltak az Olimpicin

Az Érdi Torna Club vívó szakosztályának 25 sportolója lépett pástra a Budapesten rendezett háromnapos Olimpici Grand Prix versenyen, ahol a legjobb eredményt a serdülőknél a tizenharmadik helyezett Kiss Emma érte el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hét párbajtőrözőt avatott az Olimpici nagydíjon az ÉTC. A viadal első napján a gyermek korosztály versenyeit tartották. A lányoknál Csók Kincső 44., Bányai Luca Sára 104. lett a 116 indulót felvonultató mezőnyben, míg a fiúknál Urbán Balázs 24., Kukla Balázs 55., Ütő Vince 79., Kiss Bálint 123., Jónás Balázs 125., Kiss Marcell pedig 128. lett, a majd’ 140 fős kategóriában.

Ezt követően a törpiciknél Szilágyi Dániel Áron, Kovács Bertold és Török Szofi szerepelt. Szilágyi három-három győzelemmel és vereséggel, Kovács 2–3-as mérleggel zárt csoportjában, majd a második fordulóban előbbi egyszer győzött, utóbbi nyeretlenül végzett a második csoportkörben, végül Szilágyi Dániel Áron a 44., Kovács Bertold 50. lett az ugyancsak népes, 78 fős mezőnyben. Török pedig a csoportjában nem tudott győzni, így a 61. helyezést érte el a lányoknál.

Újonc korosztályban három fiú és négy lány volt érdekelt az Érdi Torna Clubból. Közülük Varga Ámor tanítványa, Karácsony Ábel az előkelő, 16. helyet szerezte meg a fiúknál, miután hét főből álló csoportjában négy győzelmet szerzett, a főtáblán előbb a brit színekben versenyző Cheney Zhu-t, aztán a szolnoki Pokorni Olivért verte, de ezután kikapott a román Marton Mezingertől a nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen. Andrási Kristóf 96., Veres Máté 109. helyen végzett az újonc fiúknál.

A lányoknál Csók Kincső 72., Hajdu Laura Nóra 83., Horváth Gréta 86., Kukla Enikő 88. lett a 124 induló közül.

A viadal harmadik és egyben utolsó versenynapján a serdülők ragadtak párbajtőrt: két érdi is duplázott, hiszen Hajdu Laura és Horváth Gréta az eggyel nagyobb korosztályban is megmérette magát, mellettük pedig Kiss Emma szerepelt még.

Utóbbi remekül kezdte a megmérettetést: csoportjában öt siker mellett csak egy vereséget szenvedett el, Horváth 4–2-es, Hajdu 2–4-es győzelmi mutatóval zárt, így mindhárman bejutottak a főtáblára. Itt viszont Hajdu és Horváth is vereséget szenvedett. Azonban Kiss Emma nagyot menetelt, hiszen előbb az Alba Régiás Tehrani Lénát, aztán a szolnoki Csomor Alexát verte, de a nyolc közé jutásért hosszabbításban, hirtelen halálban kikapott a veresegyházi Szakmáry Jankától, viszont így is tizenharmadik lett 104 indulóból. Horváth 45.-ként, Hajdu 77. helyen zárt.

A fiúk között Andrási Kristóf, Karácsony Ábel és Veres Máté szintén indult a nagyobbaknál, ahol még Regőnyei Máté volt érdekelt az ÉTC-ből. A csoportkörben Karácsony négy győzelmet és két vereséget jegyzett, Regőnyei kétszer, Andrási és Veres egyszer-egyszer hagyták el győztesen a pástot, közülük viszont csak Veres nem jutott a 128-as főtáblára.

Karácsony itt is jól menetelt, a veresegyházi Szajkovits Ádámot, majd a székesfehérvári Nádi Zsombort verte, mielőtt búcsúzott a vasasos Szultán Hassan Malalla ellen, így lett 30., míg Regőnyei és Andrási a főtábla első körében kikapott. Előbbi 83., utóbbi 100. helyen végzett.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email