22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a Kohásszal vív rangadót az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a Kohásszal vív rangadót az ÉRD

Ne tévesszen meg senkit, hogy a tabellán csupán kilencedik helyen áll az ÉRD aktuális ellenfele, hiszen a Dunaújvárosi KKA a bajnokság élmezőnyébe tartozik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉRD előtt, hétközi mérkőzésen óriási meglepetésre 23–22-re kikapott az újonc Mosonmagyaróvártól a Dunaújvárosi Kohász KA, amely ránézésre szerény mérleggel áll a K&H női kézilabda ligában tizenkét mérkőzés után. György László lányai ugyanis eddig öt győzelem mellett hétszer hagyták el vesztesen a játékteret.

Ezzel szemben az ÉRD a vállalható vereségek mellett csupán a Békéscsabán játszott döntetlent, így továbbra is tartja a lépést a Siófokkal.

A DKKA azonban nem csak a pontszámok alapján van nehéz helyzetben, hiszen decemberben megvált egyik legjobbjától, Klujber Katrintól, aki időközben a Ferencvároshoz igazolt.

A két csapat azonban ennek ellenére az elmúlt években mindig kiélezett és remek hangulatú összecsapásokat vívott egymással, igaz, a legutóbbi hat alkalommal egyaránt az ÉRD jött ki belőle győztesen. A DKKA legutóbb 2016 tavaszán tudta legyőzni Szabó Edina lányait – akkor is hazai pályán, 21–20-ra.

A két alakulat egymás elleni mérlege tizenkét érdi és hat dunaújvárosi siker, valamint a három, egyaránt döntetlennel végződő mérkőzést mind az érdiek nyerték hétméteresek után.

A Dunaújváros házi gólkirálynője egyébként Szekerczés Luca 80 góllal, mögötte nagy űr tátong: a második helyen Ferenczy Fruzsina (38) és a harmadikon Kazai Anita (37) áll. Az ÉRD-nél továbbra is Krpezs-Slezák Katarina vezet 94 góllal, de utána is viszonylag sokkal van lemaradva Tóth Gabriella (48) és Kiss Nikolett (45).

A január 26-án, 18 órakor, az ÉRD Arénában kezdődő mérkőzést Herczeg Péter és Südi Péter vezeti.

K&H női kézilabda liga, 13. forduló
01.26., 18.00:
ÉRD–DKKA

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email