22_03_29_erdmost_nincskep

Fával segítenek a polgárőrök

22_03_29_erdmost_nincskep

Fával segítenek a polgárőrök

Negyvenöt mázsa fát osztott szét tizennégy család között az elmúlt napokban az Érdi Polgárőrség. Mint Macsotay Tibor elnök tudósítónknak elmondta, a fát egy helyi vállalkozóval közösen finanszírozták. Az akciót szükség esetén tovább folytatják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Három-négy mázsa fa tíz-tizenkét napig kitart, és átsegítheti a nélkülözőket egy-egy nehezebb időszakon. Segítünk a szállításban is, ha kell, feldaraboljuk a tüzelőt, és átnézzük a tüzelőberendezéseket is – tette hozzá Macsotay Tibor. Elmondta azt is: autóikban mindig van meleg pokróc, forró tea, hogy segíthessenek, ha fagyoskodó embert találnak.

– Az utcán nem maradhat kint senki ebben a hidegben. Ha ilyen emberrel találkozunk, megpróbáljuk rábeszélni, hogy jöjjön be a hajléktalanszállóra, illetve a melegedőre, ha kell, a rendőrség segítségét is igénybe vesszük. Azon vagyunk, hogy sem az utcán, sem a fűtetlen lakásában ne fagyjon meg senki – hangsúlyozta.

– Érd minden egyes városrészében tizenöt-húsz polgárőrünk van, a SZEM-mozgalmon belül szintén vannak emberek, akik segíteni tudnak. Így mindig naprakész információink vannak arról, hogy ki és hol szorul támogatásra – mondta az elnök, hangsúlyozva: ha valaki hozzájuk fordul, annak segítenek, ha kell, szereznek még több tüzelőt.

Érden a polgárőrségnek körülbelül százötven tagja van, de ebben az akcióban mintegy kétszázan működnek közre, mivel sok lakos is segíti munkájukat.


 

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email