22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a stabil védekezés hozta a két pontot az ÉRD-nek

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a stabil védekezés hozta a két pontot az ÉRD-nek

Hullámzó mérkőzésen végül négygólos győzelmet aratott 2019 első hazai mérkőzésén az ÉRD a női kézilabda NB I 11. fordulójában, miután az ÉRD Arénában stabil védekezésének köszönhetően győzte le 29–25-re a DVSC-Schaefflert.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mintha ezer éve nem látták volna egymást, nagyjából úgy ölelkeztek össze és váltottak egymással néhány szót a debreceni és érdi játékosok a bemelegítés előtt, pedig nem is oly rég, akár felnőtt, akár junior szinten világversenyeken dolgoztak egy célért a nemzeti csapatban.

A decemberi, franciaországi Európa-bajnokságról is megemlékeztek a találkozó előtt, ahol T. Mészáros András, Érd polgármestere köszöntötte a kontinensviadalon szereplő sportolókat, így Janurik Kingát, Szabó Laurát, Tóth Gabriellát, Jovana Kovacsevicset, Jelena Lavkót, Marketá Jerábkovát, illetve az Eb gólkirálynőjét, Krpezs-Slezák Katarinát az ÉRD-ből, és Kovács Annát, Tóvizi Petrát, Madalina Zamfirescut, Jelena Deszpotovicsot, valamint Lotte Grigelt a DVSC-ből.

A mérkőzés azonban már nem indult ennyire barátságosan, az ÉRD két góljára hárommal válaszolt a Debrecen, kihasználva a Lotte Grigel letarolásáért Jovana Kovacsevicsnek járó kétperces kiállítást.

De amíg a vendég ziccerek rendre kimaradtak, majd Janurik Kinga és Julie Foggea is kivette a részét a meccsből, a hazaiak támadásban is kamatoztatták ezt, s negyedóra elteltével Köstner Vilmosnak időt kellett kérnie (8–5).

Ugyan az egyperces kitérő után még tovább nőtt a különbség, de a hajdúságiak is belejöttek, másfél perc leforgása alatt hármat rámoltak (10–9), ez azonban nem tartott sokáig, mert az ÉRD is megtette ugyanezt, visszaállítva a közte négyet (13–9).

A szünetig viszont már nem volt több hullámzás, de a DVSC zárkózott (15–13).

A fordulás után ugyan úgy tűnt, stagnál a különbség, de Jelena Deszpotovics és Anna Punyko hátára vette a Lokit, amely tíz perc alatt öt gólt szerezve egyenlített (18–18). Szabó Edina azonban sikeresen helyre tette övéit és akasztotta meg az ellenfelet, amellyel sokadszor szakították le a DVSC-t Tóth Gabrielláék.

Az utolsó negyedóra így is rendkívül sok izgalmat hozott, merthogy az ÉRD és a Debrecen is válaszolni tudott az ellenfél góljaira, így az utolsó perceknek is csak egygólos hazai előnnyel vágtak a felek. Ott azonban a Julie Foggeát leváltó Janurik Kinga három bravúrt is bemutatott, társai pedig támadásban nem hibáztak.

Az ÉRD végül jó védekezésének köszönhetően 29–25-re múlta felül a Debrecent.

Folytatás egy hét múlva, január 12-én, az FTC vendégeként.

Női kézilabda NB I, 11. forduló
ÉRD–DVSC-SCHAEFFLER 29–25 (15–13)
Érd, 1400 néző. V: Felhő, Öcsi
ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 7, LAVKO 6, Tóth G. 2, Szabó L. 3 (2), Kovacsevics 2,  C. Lassource 2
Csere: Foggea (kapus), Kiss N. 1, JERÁBKOVÁ 6 (2), Simon A., Gávai
Edző: Szabó Edina
DVSC: Oguntoye – Varsányi 1, Punyko 3, GRIGEL 5, Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 8, Szabó P. 1
Csere: Triffa, Szabó D. (kapusok), Bulath 1, Kovács Anna 1 (1), Borgyos 1, Arany 1, Bordás, Zamfirescu 1
Edző: Köstner Vilmos
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 6. p.: 2–3. 11. p.: 6–5. 17. p.: 10–6. 21. p.: 13–9. 35. p.: 17–14. 40. p.: 18–18. 47. p.: 22–20. 54.
p.:
26–24.
Kiállítások: 4  ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: –
Bebizonyosodott, hogy az, amin dolgozunk, a védekezés, tud a csapat alapja lenni, de sok munkára van még szükség. Végig stabilak voltunk és egyre jobb lett a védekezés, ezért tudtuk megszerezni ezt a nagyon fontos két pontot.
Köstner Vilmos: – Mindkét csapat dicséretet érdemel. Nagy küzdés és helyenként jó játék volt. Csapahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg jól helytállt. Ziccerek, kapufák, szélsővédekezés, ezeken kívül mindenben egyenlő partnerek voltunk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email