Az egybegyűlteket Solti Gábor elnök köszöntötte. Mint tudósítónknak elmondta, idén195 kiló halat vettek, önkormányzati támogatásból, amit csütörtökön pucoltak meg a horgászok. Ebből a mennyiségből körülbelül 180 liter halászlé készült.
– Ez a tizenhatodik alkalom, hogy karácsonykor halászlével vendégeltük meg az érdieket. Az első évben egy kis bográccsal kezdtünk, majd egyre nagyobb lett a mennyiség. Az a célunk, hogy megszerettessük a halászlét az emberekkel, és azok is ehessenek egy jó tányérral, akik valamilyen okból otthon nem tudják elkészíteni ezt az ételt. Nem utolsó sorban pedig szeretnénk a Horgászegyesületet népszerűsíteni – mondta Solti Gábor, aki köszönetet mondott minden közreműködőnek.
A Pincetulajdonosokkal Érd-Ófaluért Közhasznú Egyesület idén 120 liter forralt borral és ugyanennyi teával készült a vendégségre: a forralt borba érdi vörös, fehér és rozé is került, no meg sok-sok fűszer – tudtuk meg Hudák Mihálytól.
Nem maradhatott el a bejgli sem, amit idén is a Pataki cukrászda szállított, míg a kenyér a Soós pékség jóvoltából került az asztalokra. S ha már asztal, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a padokat, asztalokat az ÉKFI munkatársai állították fel a Szepes Gyula Művelődési Központ előtt, hogy legyen hol elfogyasztani ezt a valóban ünnepi ebédet.
Hogy még feledhetetlenebb legyen ez az alkalom, arról a Tranzit zenekar, valamint Szigeti Eszter és Varga Zoltán gondoskodott, akik karácsonyi dalokat adtak elő halászlékóstolóra érkezőknek – bár a kóstoló nem jó szó erre, hiszen akinek nem volt elég a nagy tányérnyi finomság, annak volt módja repetázni is.
– Imádjuk a halászlét. Most vagyunk itt először, négyen érkeztünk: a feleségem és én, valamint a két gyermekünk – mondta mosolyogva egy édesapa, aki elmondta azt is: mivel a nagymamánál is lesz halászlé, így otthon ez az étel nem kerül az ünnepi asztalra – helyette januárban főznek majd.