Bélyegkép

Gyerekjáték az adakozás

A Kutyavári Tagóvodából érkezett az a három nagy zsáknyi, egész pontosan 62 cipősdoboznyi ajándék, amit szerdán az Ófalusi Tagóvoda kicsinyei között osztottak szét a tagóvodák munkatársai.

Harmadik éve gyűjtenek már a Kutyavári Tagóvodába járó gyerekek szüleikkel közösen cipősdobozokban ajándékokat az Ófalusi Tagóvoda gyerkőceinek. Csernyák Györgyi, a Kutyavári tagintézmény-vezetője azt ecseteli, hogy a szeretet ünnepén nem kérdés, hogy annál jobban nem is lehetne kifejezni a szeretetüket, mint azzal, hogy az egyik tagóvoda gyerkőcei és szülei egy kis figyelmességgel fordulnak a másik tagintézmény ovisai felé. Óvónőként hozzáteszi, hogy a csoportjában a gyűjtés alatt sokszor megbeszélték, miért is ugyanolyan jó, ha nem jobb adni, mint kapni karácsonykor (is).  

Pócsiné Sivák Erzsébet hozzáteszi, hogy minél kisebb korban tudatosítani kell ezt a gyerekekkel, sőt, ők is, bár bőven van rászoruló gyermek az óvodásai között, gyűjteni szoktak a Fészek Gyermekvédő Egyesület és az Anyaotthon javára, mert, mint magyarázza, meg szokták beszélni a gyerekkel, hogy olyan szegény ember nincs, aki semmit sem tudna adni a másiknak. „Nagyon örülünk az ajándékoknak. Volt olyan gyermek pár évvel ezelőtt, aki, amikor januárban megkérdeztük, hogy mit hozott a Jézuska, azt sorolta fel, amit tőlünk, az oviban kapott. Sok nehéz sorsú gyerek jár ide, ahol a kevésből még kevesebb jut ajándékra. Ez a kezdeményezés viszont nagyon jó, az óvodák közötti jó kapcsolatot is ápolja,” teszi hozzá.

Közben egy kisfiú már másodjára jön ki a folyosóra, azzal a címszóval, hogy mosdóba kell mennie, miközben árgus szemmel vizslatja a fa alatt egymásra halmozott és szépen becsomagolt dobozokat. Úgyhogy nem is tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg fel tovább az óvodapedagógusokat, akik nekilátnak kiosztani az ajándékokat a picik között. Szebbnél szebb játékok, legók, autók, csattok és hajgumik, tusfürdők, édességek bukkannak elő a dobozokból, miután a megajándékozott gyermekek apró kezeikkel felnőtteket megszégyenítő hatékonysággal távolítják el a csomagolásokat a dobozokról.

A Kutyavári Tagóvoda gyerkőcei bár most nem lehettek szemtanúi annak, hogy az ő és szüleik figyelmessége micsoda mosolyokat varázsolt társaik – és az ő örömük miatt a felnőttek – arcára, Csernyák Györgyi megígéri, hogy hírül viszi nekik az akció sikerét.

Karácsony készűl, emberek! 
Szépek és tiszták legyetek! 
Súroljátok föl lelketek, 
csillogtassátok kedvetek, 
legyetek ujra gyermekek 
hogy emberek lehessetek!

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email