Bélyegkép

Női kézi Eb: Érdi lett a gólkirálynő!

Hetven lövésből ötven góllal zárta a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságot az ÉRD női kézilabda csapatának szerb jobbszélsője, Krpezs-Slezák Katarina, aki így a kontinensviadal legeredményesebb játékosa lett.

Az Eb-n az ÉRD-ből hat játékos volt érdekelt, Krpezs-Slezák a csoportkörben a lengyeleknek tizenegy, a svédeknek hét, a dánoknak nyolc gólt lőtt, a középdöntőben Oroszországnak hét, Montenegró ellen tizenkét, a házigazda Franciaországnak öt gólt lőtt. Mellette a szerbektől Jelena Lavko tizennyolcszor, Jovana Kovacsevics ötször volt eredményes.

A magyar válogatottban Tóth Gabriella hat meccsen tizenegyszer, Szabó Laura négy mérkőzésen hatszor talált be, míg a cseheket erősítő Marketá Jerábková a csoportkör három meccsén nyolc találatot jegyzett.

A magyarok hetedikként, a szerbek tizenegyedikként, a csehek tizenötödikként zárták az Európa-bajnokságot, melyet Franciaország nyert meg az ezüstérmes Oroszország és a bronzérmes Hollandia előtt.

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email