22_03_29_erdmost_nincskep

Zajlik az útfelújítás a Szövő utcában is

22_03_29_erdmost_nincskep

Zajlik az útfelújítás a Szövő utcában is

A Fenyves-Parkvárosi Szövő utcában a Törökbálinti úttól kezdőden egészen a Lakatos utcáig aszfaltozás zajlik. A kivitelező ígérete szerint, ha az időjárás is engedi, november végére rákerülhet az útra a második réteg aszfalt. Az érdi útfelújítási és -építési program második üteme, amely a főútvonalakat érinti, a Modern Városok Program pénzügyi forrásaiból valósul meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szövő utcában zajló útfelújítás előtt megtörténtek a közműcserék: az ivóvízveték kiváltása, a gázvezeték süllyesztések és a csapadékvíz-elvezetési rendszer bővítése is elkészült ezen a szakaszon. 

– Amikor az aszfaltozás történik, akkor a keresztutcákban van forgalomkorlátozás. Ez addig tart, amíg az aszfalt az útra kerül és kialakítják az ideiglenes kapcsolódási pontokat, hogy az autósok anélkül tudjanak az útra hajtani, hogy károsítanák az aszfaltot. Azt gondolom, hogy az átmeneti kényelmetlenség után bőven kárpótolja az erre közlekedőket a jobb útminőség – emelte ki Simó Károly alpolgármester.

A következő hetekben a szegélyezés és a kapubeállók helyreállítása történik meg. Azt követően, november második felében kerülhet rá az útra a második réteg aszfalt. 

Fenyves-Parkvárosban az útépítések szempontjából kiemelkedő év a 2018-as, hiszen több forrás is rendelkezésre áll az aszfaltozásra.

– Az egyik ilyen forrás a Modern Városok Program, de nagyon sok utcában fogtak össze a lakók és önerős útépítés is történt. Ezen felül pedig a terület önkormányzati képviselője, Szabó Béla képviselői keretéből is, például a Bányász és a Fűtő utcának egy szakaszán. Van még tennivaló bőven, de a meglévő pénzügyi források függvényében haladunk előre az útépítésekkel – tette hozzá a Simó Károly.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email