22_03_29_erdmost_nincskep

Hazai pályán nyert az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Hazai pályán nyert az ÉRD

32–26-ra legyőzte az Alba Fehérvár KC-t az ÉRD a női kézilabda NB I hetedik körében. Szabó Edina együttese az ÉRD Arénában Krpezs-Slezák Katarina és Kiss Nikolett vezetésével múlta felül Fejér megyei riválisát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mérkőzést megelőzően Demeter Juditot, a dániai Európa-bajnokságon két aranyérmet szerző speciális olimpikon tollaslabdázót köszöntötte T. Mészáros András, Érd polgármestere.
A mérkőzés adok-kapokkal indult, az első négy percben hat gól esett egyenlő elosztásban, aztán a hazaiak gyors lerohanásaiba néhány hiba csúszott, valamint Györkös Rebeka is remekelt a fehérvári kapuban, így némi meglepetésre tíz perc játék után a Fejér megyeiek hárommal vezettek (4–7).
De az ÉRD is belelendült, Kprezs-Slezák Katarina, Tóth Gabriella és Kiss Nikolett ragyogó góljaival újabb tíz perc elteltével már kétgólos előnyben voltak, s a szünetig ugyan egyszer egyenlített a vendég csapat, de a pihenőre Janurik Kinga fantasztikus indítása és Krpezs-Slezák csodálatos góljával az ÉRD vonult 16–13-as vezetéssel.
A második játékrészt lehengerlően kezdte Szabó Edina csapata, amelynek köszönhetően 20–14-es érdi vezetésnél Deli Rita mindössze öt perc után időt kért, de így sem tudták megállítani a házigazdát, Alexandra Nascimentóék ugyan többször is bevették Janurik Kinga kapuját, de az érdiek támadásait nem tudta megfékezni a Fejér megyei együttes.
A hajrában ugyan akadozott a játék, hiszen a fehérváriak rendre hétmétereseket harcoltak ki, s Nascimento mindet sikerrel értékesítette, így a hajrá a meccs képével ellentétben kifejezetten szoros volt az eredményt tekintve (27–23). Végül az ÉRD egy kisebb hullámzást leszámítva akaratát végig érvényesítve győzött 32–26-ra.
Az ÉRD legközelbb október 31-én lép pályára, amikor a Győri Audi ETO KC vendége lesz.
KÉZILABDA, NB I, NŐK, 7. FORDULÓ
ÉRD–ALBA FEHÉRVÁR KC 32–26 (16–13)
Érd, 1100 néző. V: Felhő, Öcsi
ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 9 (2), KISS N. 9, TÓTH G. 5, Kisfaludy 3, Jerabkova 1, Gávai
Csere: FOGGEA (kapus), C. Lassource 3, Kovacsevics 1, Simon A., Lavko 1
Edző: Szabó Edina
FKC: Györkös – NASCIMENTO 13 (8), Gorszenyina 3, Temes 3, Zsilinszkajte 1, MENDY 3, Pelczéder 1
Csere: Mistina (kapus), Rózsás 2, Boldizsár, Májer, Sztankovics
Edző: Deli Rita
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–3. 10. p.: 4–7. 16. p.: 9–8. 23. p.: 12–10. 35. p.: 20–14. 42. p.: 22–19. 47. p.: 25–21. 54. p.: 27–23.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 8/8
MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: – Köszönjük a szurkolást! Örülünk, hogy egyre többen vannak. Kemény csatában dőlt el a két pont sorsa. Az első félidőben feszült volt a csapat, de aztán Kisfaludy Anett vezérletével a védekezésben szépen összeraktuk a játékot.
Deli Rita: – Hullámzó, de küzdelmes meccset játszottunk. Jobban kezdtünk, de az Érd átvette a vezetést. Próbáltunk tapadni az ellenfélre. Egy-két játékosomnak többet kellett volna nyújtania, mert itt több kiemelkedő teljesítményre van szükség a győzelemhez, ettől függetlenül nagyot küzdött a csapahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, amelyet dicséret illet, viszont néhány pozícióban gyengén teljesítettünk.
 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email