22_03_29_erdmost_nincskep

Könnyed válogatott kézisiker Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Könnyed válogatott kézisiker Érden

Győzelemmel kezdte meg a 2020-as Európa-bajnokságra való selejtezőjét a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely a telt házas ÉRD Arénában Szlovákiát 30–22-re győzte le. Az Eb-selejtező második körében a magyarok október 27-én játszanak Olaszországban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Remekül kezdett a magyar csapatot nemrég átvevő Csoknyai István vezette magyar együttes, hiszen az első hat percben Bánhidi Bence vezérletével gyorsan 5–1-re meglépett, majd ugyan egy kisebb hullámvölgyet kihasználtak északi szomszédaink és szűk negyed óra után csak egy gól volt a különbség (7–6), de a szünetig Lékai Mátéék alaposan megrázták magukat, s így a pihenőre is kényelmes, 16–9-es előnnyel vonultak.
A fordulás után sokáig kiegyenlített volt a meccs, hiszen a hazai találatokra rendre válaszolni tudtak a szlovákok, de a mieink remek egyéni fellángolásoknak köszönhetően tartották a különbséget, s teljesen megérdemelten győztek 30–22-re.
A csoport másik mérkőzésén Oroszország 34–20-ra győzte le Olaszországot. Az Eb-selejtező második körében a magyarok október 27-én játszanak Olaszországban.
A következő – először 24 csapatos – Európa-bajnokságot 2020. január 10-től 26-ig Ausztriában, Norvégiában és Svédországban. A három házigazda mellett Spanyolország helye címvédőként már biztos, így a selejtezőből húsz válogatott szerez indulási jogot.
Férfi kézilabda, Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló
Magyarország–Szlovákia 30–22 (16–9)
ÉRD Aréna, 2000 néző. Vezette: Mazeika, Gatelis (litvánok)
MAGYARORSZÁG: Mikler – Hornyák P. 3, Ancsin 3, Lékai 4, BÁNHIDI 6, BODÓ 3, BÓKA 5. Csere: Székely (kapus), Schuch 1, Ilyés, Sipos A., Balogh Zs. 4 (1), Faluvégi, Ligetvári, Juhász Á. 1, Bartók. Szövetségi kapitány: Csoknyai István
SZLOVÁKIA: Zernovic – Urban 3, Hruscak 1, Duris 2, SLANINKA 5, Rabek, Stranovsky 7 (4). Csere: Shejbal, Paul (kapusok), Kalafut 1, Kancel, Mikita 1, Volentics 1, Petro, Baláz, Briatka 1. Szövetségi kapitány: Heine Jensen
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email