22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: az év egyik legfontosabb meccse jön

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: az év egyik legfontosabb meccse jön

A Magyar Kupa négyes döntőjéért lép pályára február 9-én, szombaton 18 órától hazai környezetben az ÉRD női kézilabda csapata, amely a Kisvárda Master Good SE-t fogadja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem is olyan rég találkoztak egymással a felek, hiszen a bajnokság tizedik körében, december végén épp Kisvárdán csaptak össze, ahol az ÉRD a mérkőzést végig kézben tartotta: volt, hogy nyolc góllal is vezettek Szabó Edina lányai, végül 26–23-ra nyertek.

Azóta a Kisvárda a lejátszott öt meccséből csak kettőt nyert meg, hazai pályán az újonc Eszterházyt, illetve idegenben az MTK-t egy góllal győzte le, emellett viszont a Ferencvárostól a Népligetben és hazai pályán a Győrtől is kikapott a kelet-magyarországi együttes. A két vállalható vereség mellett azonban a Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli fiaskó (29–28) a csapat montenegrói edzőjének, Vlatko Djonovicsnak az állásába került. A szakembert a hét elején menesztette a klubvezetés, amely így Dévényi János és Szabó Valéria vezetésével készül az ÉRD elleni meccsre.

A Magyar Kupában a Kisvárda a legjobb tizenhat között csatlakozott, ahol az NB I/B-s Szent István SE-t ejtette ki, majd a nyolc közé jutásért az MTK-t is felülmúlták. Az ÉRD egy meccsen van túl a sorozatban: a Debrecent győzte le hazai pályán 27–26-ra.

Az ÉRD és a Kisvárda eddig ötször találkozott egymással az NB I-ben, melyek közül egy döntetlen mellett négyet Szabó Edináék nyertek. A hazai pálya előnye is nagy előnyt adhat Janurik Kingáéknak, akik zsinórban tizenegyedik sikerükre készülhetnek az ÉRD Arénában, tétmérkőzésen pedig legutóbb a tavaly szezon végén a Vác tudott nyerni a Velencei úton.

A Magyar Kupában a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidő döntetlennel zárul, úgy a vendég Kisvárda jut a négyes döntőbe, melyet a hírek szerint március közepén rendeznek Debrecenben.

Az ÉRD–Kisvárda mérkőzést Bonifert Ferenc és Oláh Viktor vezeti. A találkozó február 9-én, 18 órakor kezdődik az ÉRD Arénában.

Női kézilabda Magyar Kupa, 5. forduló, az elődöntőbe jutásért
02.09., 18.00:
ÉRD–Kisvárda Master Good SE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email