Sóskúti házba betörő párost fogtak a rendőrök

Egy diósdi férfi tett feljelentést, miszerint 300 ezer forint értékben loptak el különböző értékeket egy sóskúti hétvégi ház melléképületéből. A pilisvörösvári rendőrök a feltételezett elkövetőket előállították. Az Érdi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárást.

Mint azt a police.hu-n részletezik, egy diósdi férfi tett feljelentést, miszerint ismeretlen 2021. február elején sóskúti hétvégi ház melléképületén a lakatot leverte és a szerszámtárolóba is bejutott, ahonnan elektromos kerékpárt, láncfűrészt, benzines fűkaszát és sövénynyíró gépet is elvitt. A tulajdonost összességében több mint 300 ezer forint lopási kár érte.

A Pilisvörösvári Rendőrörs járőrei a begyűjtött információk alapján 2021. február 15-én délután egy gépkocsi sofőrjét és utasát igazoltatta Pilisjászfalun, az autóban pedig megtalálták az ellopott értékeket. Mindkettőjüket elfogták és előállították.

A 26 és 37 éves férfi nem tagadta a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, részletesen vallottak róla, hogyan jutottak be a helységekbe. Zsákmányaikat pénzzé akarták tenni.

Szabadlábon hagyásuk mellett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat le velük szemben eljárást az Érdi Rendőrkapitányság - olvasható a police.hu-n.

kiemelt kép: police.hu