Márki-Zay Péter átérzi Érd gondjait

Mint beszámoltunk róla, Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki előválasztás második fordulóját, így ő lesz a hatpárti ellenzék miniszterelnök-jelöltje a jövő évi országgyűlési választáson. Csőzik László polgármester szerint Márki-Zay átérzi Érd gondjait.

Mint közösségi oldalán Csőzik László belekezdett, Márki-Zay jött, látott, győzött.

Érd polgármesterét a hódmezővásárhelyi városvezető sikere több okból is örömmel tölti el. Mint írja, először van esélye egy polgármesternek, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke lehessen és ez nagyon fontos egy olyan város számára, mint Érd.

„(Márki-Zay) Péter átérzi a gondjainkat, ismeri a fejlesztési elképzeléseinket, sokat tudna segíteni, ha 2022-ben az általa vezetett ellenzéki lista győz”

– fogalmazott Csőzik László, megemlítve, Márki-Zayjal évek óta jó barátok, polgármesterként pedig hasonló helyzetben vannak, hiszen Érd és Hódmezővásárhely is úgy megyei jogú város, hogy közben nem megyeszékhely, kertvárosias település és mindkét várost sújtja a kormány diszkriminatív forráselvonó politikája.

„Egy picit most úgy érzem, a választók erről a kormányzati politikáról is (erős) véleményt mondtak. Ha Péternek sikerül legyőznie Orbán Viktort jövőre, esély nyílik az önkormányzati reform megvalósítására, hogy a települések visszakapják szabadságukat, pénzügyi önállóságukat, hogy a nép által megválasztott polgármestereknek ne a mindenkori kormánynál kelljen kuncsorogniuk támogatásért választási ígéreteik megvalósítása érdekében”

– írja Csőzik László, aki egy többpárti közgyűlési frakció vezetőjeként azt tanácsolja a feleknek, gyógyítsák be a sebeket, amiket a kampányban előjött indulatok okoztak és támogassák egymást a fő cél elérése érdekében, mert tartoznak ezzel a választópolgároknak, maguknak és a haza üdvének – zárta sorait Csőzik László.

Márki-Zay Péterrel néhány héttel ezelőtt, az ellenzéki előválasztás első és második fordulója között készített interjút az Érd Tv, melyet ide kattintva tekinthet meg! 

kiemelt kép: facebook.com/csoziklaszlo