Így újulhat meg a törökbálinti sportközpont

Amennyiben Törökbálint elnyeri a 2025-ös teke-világbajnokság rendezési jogát, úgy az egy vissza nem térő lehetőség lennek a településnek, hogy tovább fejlessze a helyi sportközpontot – olvasható a város honlapján.

Azt írják, a Településfejlesztési stratégia feladataként határozza meg a sportközpont második ütemben tervezett füves focipálya, atlétika pálya, teniszpályák, az 50 méteres fedett uszoda, vívó- és küzdőcsarnok, öltözők, lelátók megépítéséhez szükséges előkészítési feladatok elvégzését és finanszírozási lehetőségek felkutatását.

Az elképzelések finanszírozására vissza nem térő lehetőség a 2025-ös teke-világbajnokság megrendezése, amelyet ha Törökbálinton tartanának, cserébe állami forrásból meg tudnák valósítani a fejlesztések második ütemét.

Elek Sándor a torokbalint.hu-n ismertette, a szeptember 28-án megtartott lakossági fórumon a becslések szerint a nagyjából 17-31 milliárd forintra becsült beruházás tartalmát - a megvalósíthatósági tanulmányt és az előzetes koncepciótervet - mutatták be az érdeklődőknek a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. és a MAGYAR ENERGIA CENTRUM Projektfejlesztő és Koordinációs Szolgáltató Kft. képviselői.

A tervek szerint új FINA-előírásoknak (Nemzetközi Vizes sportokat tömörítő Szövetség) megfelelő 50 méteres medence, tekecsarnok és ötven szobás sportszálló jönne létre, négyszáz férőhelyes mélygarázzsal és hatvan férőhelyes felszíni parkolóval.

A tervek szerint a beruházás a 2025-ben rendezendő teke világbajnokságra elkészül, majd a verseny lezárultával az önkormányzat tulajdonába kerül.

Elek Sándor kiemelte, az épületegyüttes egy csapásra megoldaná a helyi szabadidősportot, valamint az amatőr és profi sportot fojtogató kapacitáshiányt.

A “Városfejlesztési beszélgetések” elnevezésű eseményen bemutatott megvalósíthatósági tanulmánnyal és az elkészült koncepciótervvel kapcsolatban a képviselő-testületnek hamarosan állást kell foglalnia, hiszen az állam részéről a tervezés folytatásáról még októberben megszülethet a döntés.

A projekttel kapcsolatos teljes dokumentáció ide kattintva, az eseményen készült videofelvételt ide kattintva érhető el!

fotó: https://www.facebook.com/T%C3%B6r%C3%B6kb%C3%A1lint-Sportk%C3%B6zpont-Cseh-L%C3%A1szl%C3%B3-Uszoda-570034919728421