Forgalomlassító festés a Kutyavári úton

"Ne hagyják cserben az utcánkat!" - ezt kérték még januárban a Kutyavári úton élők, akik petíciót is benyújtottak az önkormányzathoz, hogy valahogyan lassítsák a forgalmat. Andrasek Mónika, képviselő Facebook oldalán közölte, hogy ahogy megígérték, felfestették a 30-as korlátozást az aszfaltra.

Még január elején online lakossági fórumot tartott Andrasek Mónika önkormányzati képviselő és Szűcs Gábor alpolgármester a Kutyavári út sebességkorlátozási lehetőségeiről, miután a lakók petíciót indítottak a témában.

Élhetetlen környezet, balesetveszélyes út

Aki ismeri a Kutyavári utat és környékét, az tudja, hogy hiába van kint a 30-as tábla, a legtöbb autós ezt nem veszi figyelembe, és úgy száguld, mintha az élete múlna rajta (akár a szemközti sávba áttérve, előzve is), hogy a lehető leghamarabb érjen ki a 7-es főútra. Emiatt az itt lakók számára egyre élhetetlenebb az út, a gyerekeknek és szüleiknek pedig óvodából jövet és óvodába menet is balesetveszélyes körülményekkel kell megküzdenie. 

A fórumon lehetséges megoldásként merült fel, hogy a Kutyavári útra nagy méretben felfestik a maximális sebességet jelző 30-as számot, amire a napokban kerül sor. Andrasek Mónika a Facebookon reményét fejezte ki, hogy  kevésbé lesz balesetveszélyes az ottani autós közlekedés.