22_03_29_erdmost_nincskep

Drágul Érd, de még mindig népszerű

22_03_29_erdmost_nincskep

Drágul Érd, de még mindig népszerű

Országszerte elmondható, hogy hullámvasútra került 2020-ban a lakáspiac a koronavírus miatt, de ez az érdi ingatlanárakat nem alakította át tartósan, mert bár évközben minimálisan visszaesett, év végére újból 520 ezer forintra kúszott fel az átlagos négyzetméterár.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hullámvasútra került 2020-ban a lakáspiac: a január-február még erősen indult, de a koronavírus magyarországi megjelenése márciusban megtörte a lendületet, a kereslet és az ingatlanpiaci forgalom ősszel állt vissza a tavalyi szintre, októbertől azonban megint a kivárás jellemezte a vevőket és az eladókat is a 2021-től életbe lépő lakástámogatások miatt – közölte az ingatlan.com az MTI-vel.

Az országos statisztikával ellentétben Érden a karantén időszaka alatt egy falunyi emberrel növekedett a lakosságszám. Ahogy arról korábban már írtunk, a megyei jogú város 74ezer lakosával túlnőtt Szolnok népességén is és megközelíti Székesfehérvárét. 

Érden 2015 áprilisa óta emelkednek az ingatlanok árai. Akkor 194 ezer forint körül mozgott az átlagos négyzetméterár, 2019-re ez már 451 ezer forintra emelkedett, azóta pedig a járvány előtti időszakban az 519 ezer forintot is elérte, de a koronavírus miatt visszaesett 506 ezerre. A legutóbbi, 2020. novemberi adatok szerint azonban azóta újra elérte az 520 ezer forintot.

forrás: ingatlannet.hu

A megyei jogú város népessége folyamatosan nő az 1870-es évek óta, hol kisebb (, mint például az első világháború alatt), hol nagyobb mértékben (az  1930-as parcellázással 8,99%-kal nőtt évente a népességszám 1930 és 40 között). Sokak szerint a kérdés már egy ideje az, mennyi embert tud még a most rendelkezésre álló intézményi és infrastrukruális rendszer ellátni. Vagy, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben mennyire és hogyan lehetséges ennek a feltételrendszernek a bővítése.

forrás: nepesseg.com

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email