„Vérpezsdítő latin dallamok“ Törökbálinton

Szeptember 16-án, csütörtökön 19 órakor a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban Horgas Eszter és Dajka Krisztián latin estjét mutatják be „Vérpezsdítő latin dallamok“ címmel.

A közönség és a kritikusok egyaránt ünneplik Horgas Eszter fuvolaművész egyedülálló hangszeres teljesítményét, izgalmas, műfaji határokat átlépő feldolgozásait, valamint varázslatos, megindító előadásait. A virtuóz fuvolista a klasszikus zenei hangversenyek mellett olyan új repertoárt hozott létre, mely nem ismer műfaji határokat. A klasszikus zene, a jazz és a latin irányzatok nyelvét egyaránt használja. Meggyőződése, hogy a fuvolát csak akkor emelheti a szóló hangszerek közé, ha új irodalmat hoz létre. Olyan mesterek műveiből készít átiratokat, mint Vivaldi, Bach, Verdi, Puccini, Bizet, Bernstein vagy Gershwin. Eszter személyes varázsa, és bravúros hangszeres tudása évről-évre új, jobbnál jobb produkciókat inspirál, ami a legkeresettebb szóló hangszeres zenészek közé emeli őt.

Az este címe Astor Piazzolla, Chick Corea, Gershwin, Bernstein, Bizet műveiből összeállított műveket takar. Mint a leggyakrabban, most is Dajka Krisztián, remek gitárművész kísér, aki állandó tagja zenekarának, és nem utolsó sorban Törökbálinton él.

Jegyek elővételben 2.000 Ft-os, a koncert napján 2.500 Ft-os áron kaphatóak az MMMH Rendezvényszolgálatán és a jegy.hu oldalon. Nagyobb társaságoknak asztalfoglalási lehetőség a 23 / 890-366 telefonszám 40-es melléken.

forrás: törökbálint.hu