Vasárnap itt az új Érd Körbe!

Szeptember 19-én, 10 órától megújult útvonalon indul útjára a jövőre húszéves városkerülő kerékpáros túra, az Érd Körbe. Ezúttal is három távon, egy 10-12 kilométeres, egy 30 és egy 60 kilométeres vonalon haladnak a résztvevők, de új kiindulóponttól, a Papi Földektől.

Mint Csengeri Attila, az Érd Körbe Egyesület elnöke az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában ismertette, a legrövidebb, 10-12 kilométeres távot elsősorban a családoknak alakították ki, mert ezen az útvonalon bármikor meg lehet fordulni, így aki elfáradt, az visszatérhet a kiindulópontra.

A hagyományokhoz hűen az őszi városkerülés a szeptemberi Autómentes Nap jegyében zajlik.

Fontos változás, hogy az eddig megszokottakkal ellentétben a gyülekező és az indulás nem a városközpontban, hanem a Papi Földeken lesz. Innen két irányba indulhatnak a résztvevők, egyrészt Ófalu felé, a 30 kilométeres útvonalon, melynek része egy 10-12 kilométeres nyomvonal is, amely a városközponttól visz vissza bennünket a rajthoz, de innen mehetünk tovább a „klasszikus” távon is, amely ezúttal a mellékutcákon keresztül vezet a Törökbálinti útig, ahonnan pedig a Favágó utcai napközis táborig. 

Innen pedig a Tárnoki út felől juthatnak vissza a résztvevők a Papi Földekre.

A 60 kilométeres túrán résztvevők ezzel szemben a Papi Földekről a Zámori útig haladnak belterületen, majd Sóskúton keresztül, Biatorbágy érintésével jutnak el Etyekig, ahonnan pedig Herceghalmon, Biatorbágyon, Törökbálinton és Diósdon keresztül jutnak vissza a starthoz.

Az Érd Körbe 30 kilométeres útvonala ide kattintva, a 60 kilométeres útvonala pedig ide kattintva érhető el! 

Mint Csengeri Attila elmondta, az útvonalakat igyekeznek úgy szervezni, hogy Érd nevezetességeit is érintse.

A főszervező hangsúlyozta, a szeptember 19-i városkerülő túrán csak védettségi igazolvánnyal, vagy 24 órán belüli negatív PCR-teszttel vehetnek részt, míg a 18 éven aluliak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kíséretében mehetnek az Érd Körbén.

Csengeri Attila arról is beszélt, 500-1000 embert várnak a vasárnapi eseményre, ahol lesz rendőri kíséret, így a résztvevők biztonságosan mehetnek végig az útvonalon.

Az Érd Körbe Egyesület elnöke kiemelte, a túrára várják középiskolás diákok jelentkezését is segítőnek, melyhez a szervezők segítenek a tanulóknak a közösségi szolgálat teljesítésében. Az Érd Körbére lehet jelentkezni segítőnek az esemény facebook oldalán, illetve a +36-20/417-9626-os telefonszámon.

Csengeri Attila a Bundáskenyérben beszélt továbbá a kerékpáros helyzetről, a kerékpározás népszerűsítéséről is.