22_03_29_erdmost_nincskep

Túrázzunk a levendulástól a Dunáig!

22_03_29_erdmost_nincskep

Túrázzunk a levendulástól a Dunáig!

LevenDuna. Valószínűleg ez lesz a neve a tervbe vett túraútvonalnak, amelyen az egykori lőtértől a levenduláson át egészen a Dunáig barangolhatnak majd 15 kilométer hosszan a természet szerelmesei.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A napokban Tetlák Örs alpolgármester, Fehérné Tölgyesi Ibolya főépítész, Korsós Mónika városépítész, valamint az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület elnöke, Palkó Zsolt bejárta a túraút lehetséges nyomvonalát.

Mint azt az alpolgármestertől megtudtuk, a cél az, hogy összefüggő túraútvonalon lehessen eljutni a parkvárosi lőtértől egészen a Beliczay-szigetig. „Két tanösvényt szeretnénk ezzel összekötni, a már létező Beliczay-szigetit és a most kijelölendőt, amely a volt lőtértől, az Esztergályos utcától indul.”

A túraútvonal tehát adott, sőt később akár a biatorbágyi erdő felé vezető túraútvonalba is be lehet kötni. Így akár a Buda környékén túrázók is megismerhetnék alaposabban Érdet és a város látnivalóit.

A LevenDuna most kijelölésre kerülő szakasza az egykori lőtértől a levenduláson és a Fundoklia-völgyön át vezet majd a Tárnoki út végén kialakítandó szikkasztóig, majd onnan a Bíbic utcán keresztül egészen a Dunáig, a Beliczay-szigethez. Tetlák Örs szerint később a Papi földekkel is érdemes lenne összekötni ezt a látványos útvonalat. Természetesen a kirándulni vágyóknak nem kell erre várniuk, már most is nyugodtan nekivághatnak a város legszebb természeti kincseit összekötő túrának a Duna-parttól a levendulásig és vissza, a LevenDunán!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email