22_03_29_erdmost_nincskep

Törölték a 2021-es érettségi elhalasztását szorgalmazó petíciót

22_03_29_erdmost_nincskep

Törölték a 2021-es érettségi elhalasztását szorgalmazó petíciót

Pedig már harmincezren aláírták. Megjelent viszont egy újabb, ebben a szóbeli vizsgák eltörlését kérik. Az EMMI nem érti a diákok kétségbeesését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, petíciót indított egy idén végzős diáklány, amiben azt kérte, hogy az érettségi vizsgák helyett a jegyeik átlaga alapján kaphassák meg az érettségijüket, illetve a szakmai viszgáikat a végzős tanulók 2021-ben. 

Az Eduline szúrta ki szerdán, hogy a petíciót – az oldal szerint – a szerzője eltávolította az oldalról, pedig a legutóbbi adatok szerint közel 30ezren írták már azt alá.

Közben egy újabb petíció jelent meg. Ebben most nem az egész érettségi, csak a szóbeli vizsgák eltörléséért gyűjtik az aláírásokat. Mint írják: 

 Lassan 3 féléve nincs jelenléti oktatás az iskolákban és igaz az online oktatás a legtöbb helyen működik, mégis távolról sem összehasonlítható az eddigi rendszerrel. Sok hír szól arról, hogy megfelelő lenne a probléma orvoslására az eddigi megszerzett jegyek átlagolása, majd érettsegi pontként használva azok továbbvitele. Véleményem szerint ezzel több lényeges probléma is van. A jegyek nem tükrözik minden esetben az adott tanuló tudását, sokan vannak akik az érettségire készülnek az utolsó évükben és a jegyeik gyengébbek mint a valódi tudásuk, nem is beszélve a 11. Év végi eredményekről. Ezért is az érettségiket mindenképpen meg kell tartani, viszont a szóbeli érettségiket nem. A szóbeli érettségik ugyanazt a tudást kérdezik vissza mint az írásbeli része, azonban ez sok esetben több felkészülést igényel. Ezért kérnénk, hogy mivel a felkészülésünk lehetőségei sajnos be lett szűkítve, az elvárt vizsgák módjain is változtassanak ezen módon, ezzel is azt segítve, hogy mindenki a saját tudásáról megfelelő módon számot tudjon adni, nem pedig egyéb, a diákok felelősségén kívül eső okok miatt esetleg gyengébb teljesítményt produkáljanak. 

Az EMMI egyelőre ragaszkodik ahhoz minden maradjon úgy ahogy tervezték, azaz a 2021-es érettségik az eredeti időpontban, szóbelikkel együtt legyenek megtartva.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email