22_03_29_erdmost_nincskep

Rendezettebb lesz a Kutyavár környéke

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendezettebb lesz a Kutyavár környéke

Elkezdődtek a Kutyavár körüli park felújítási munkálatai, aminek keretében új kerítést kap a Fürdő utcai rész, a romhoz vezető lépcsőt betonnal alapozzák és kövekkel fedik le, valamint a forrást is megtisztítják, adta hírül Andrasek Mónika a kerület képviselője lapunknak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Számomra hatalmas öröm, hogy a kutyavári romot és a körülötte lévő parkot elkezdték felújítani, ami azért fontos, mert ez Érd legrégebbi építészeti emléke. A legenda szerint a vadászkastélyt Mátyás király építtette, aminek – ha nem is bizonyított, de – megvan a maga bája és hatalmas potenciál van az egész területben” – hangsúlyozta Andrasek Mónika.

A felújítást indokolta, hogy a Fürdő utcai részen a kerítés már nagyon rossz állapotban volt. Ezt most teljesen ki fogják cserélni. Ugyanitt egy forrás is található, amit szintén kitisztítanak. A rom végül könnyebben megközelíthető is lesz, köszönhetően annak, hogy az oda vezető lépcsők beton alapot és mészkő burkolatot fognak kapni.  

A Kutyavár parkját előszeretettel használják a gyerekes családok is: télen nagyokat lehet itt szánkózni, nyáron piknikezni, szeles időben pedig sárkányt eregetni. A kutyatulajdonosokat viszont arra kéri Andrasek Mónika, hogy a kutyapiszkot takarítsák fel a saját kutyájuk után, ahogy arra táblával is figyelmeztetik a gazdikat.

A felújítási munkálatokkal a június 4-ei Nemzeti Összetartozás Napjára fognak elkészülni. A képviselő elárulta, vannak további terveik is arra, hogyan lehetne még szebbé tenni a területet, de ez még a jövő zenéje.  


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email