22_03_29_erdmost_nincskep

Pusztító csapadékvíz – mi is tehetünk ellene!

22_03_29_erdmost_nincskep

Pusztító csapadékvíz – mi is tehetünk ellene!

Hogyan tartsuk meg a csapadékvizet, és előzzük meg, hogy újabb károkat okozzon a közterületen? Andrasek Mónika önkormányzati képviselő több módszert is ajánl erre. Mint írja, több utcában is járt, ahol balesetveszélyesek lettek az utak a lezúduló csapadék miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A nemrégiben lezúdult nagy mennyiségű csapadék hatalmas károkat okozott minden téren, de legfőképpen az amúgy sem kifogástalan útburkolatokban. Rengetegen jelezték, hogy az alapvetően rossz utakat most igazán kimosta a csapadék és egész konkrétan balesetveszélyes lett az állapota. Ma reggel kint jártam a Harangvirág és Hortenzia utcákban, hogy csak két példát említsek” – írja közösségi oldalán a képviselő, hozzátéve: szomorú a helyzet, aszfaltozni kellene és kiépíteni a vízelvezetést, amit már 10-20-30 éve elő kellett volna készíteni.

Az ÉKFI munkatársai rendületlenül dolgoznak azon, hogy hamar helyre álljon a rend és újra járhatóak legyenek az utcák – teszi hozzá.

Rajtunk is sok múlik: a képviselő olyan csapadékvíz-megtartó megoldásokat mutat be, amelyeket bármilyen érdi kertben megvalósíthatunk, ezzel megelőzve, hogy újabb károkat okozzon a közterületeken. És egy részletes tanulmányt is linkel az Érdlakó oldaláról. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email